Ny VD på Senzime

MAR

Uppsala, 3 maj 2023. Senzime AB (publ) meddelar härmed att bolagets styrelse har beslutat utse Philip Siberg, idag styrelsens ordförande, till ny Verkställande Direktör. Philip tillträder sin nya roll omedelbart och ersätter därmed Pia Renaudin som har varit VD sedan februari 2019.

Philip Siberg har varit ordförande i Senzime sedan 2016 då bolaget förvärvade Acacia Designs BV som Philip då var VD för. Acacia Designs ledde den tidiga utvecklingen av TetraGraph-systemet baserat på mångårig forskning på Mayo Clinic i USA, och utgör idag Senzimes huvudaffär. Philip har en gedigen erfarenhet av olika VD- och ordföranderoller inom Life Science-industrin och särskilt kommersialisering av innovativa lösningar på den amerikanska sjukvårdsmarknaden. Genom Philips tillträde bedöms Senzime ges ökade förutsättningar att lyckas med den snabbt växande kommersialiseringen i USA och Philip har mycket goda insikter i Senzimes produkterbjudande, organisation och marknad.

”Jag är väldigt hedrad över att få förtroendet att ta mig an rollen som VD för Senzime. Bolaget har en fantastisk produktportfölj, organisation och marknadsposition och står nu inför en kraftfull global tillväxtresa”, säger Philip Siberg.

Styrelsen vill samtidigt framföra ett stort tack till Pia Renaudin för hennes helhjärtade insatser som VD för Senzime – inte minst under COVID-19-pandemin då Senzime lyckades genomföra en global lansering och uppvisa försäljningstillväxt trots extremt svåra marknadsförhållanden. Pia har arbetat hårt och varit starkt bidragande till att ta Senzime till det mycket spännande läge bolaget befinner sig i idag med en nyligen kommunicerad mångdubblerad försäljningstakt.

Adam Dahlberg ersätter Philip Siberg som styrelsens ordförande. Adam är medlem av familjen Crafoord och representerar därmed Senzimes största ägare och ett mer än 20-årigt engagemang i bolaget.

Datum 2023-05-03, kl 17:45
Källa MFN
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!