Senzime
Ny klinisk studie bekräftar den ledande precisionen hos Senzimes TetraGraph-system
I en ny klinisk studie som publicerats i den ledande vetenskapliga tidskriften Anesthesiology jämför USA-baserade forskare noggrannheten och precisionen hos kommersiellt tillgängliga monitorer som övervakar neuromuskulär blockad. Studien bekräftar den ledande noggrannheten och precisionen hos Senzimes EMG-baserade TetraGraph-system, med resultat i linje med referensmetoder och att konventionella AMG-baserade monitorer visar betydande variationer och osäkerheter vilket kan ha en signifikant klinisk påverkan.
Nyligen publicerade riktlinjer och rekommendationer av ASA (American Society of Anesthesiologists) och ESAIC (European Society of Anaesthesiology and Intensive Care) kräver rutinmässig användning av kvantitativ neuromuskulär övervakning på patienter som undergår narkos och får muskelrelaxerande läkemedel. Det finns för närvarande två typer av monitorer för neuromuskulär övervakning på marknaden som överensstämmer med dessa riktlinjer; monitorer baserade på acceleromyografi (AMG) respektive på elektromyografi (EMG).
Studien "Accuracy and Precision of Three Acceleromyographs, Three Electromyographs and a Mechanomyograph Measuring the Train-of-Four Ratio in the Absence of Neuromuscular Blocking Drugs" av Wedemeyer Z. et al. jämför tre kommersiellt tillgängliga monitorer baserade på AMG och tre monitorer baserade på EMG, med laboratoriereferensen mekanomyografi (MMG). Studien drar slutsatsen att de AMG-baserade monitorerna uppvisar betydande variationer i data som kan vara kliniskt signifikanta. Senzimes TetraGraph-system, som är baserad på EMG-tekniken, visar minimal variation och i linje med MMG-referensen.
"Detta är en viktig studie med stor genomslagskraft som bekräftar den ledande noggrannheten och precisionen med EMG- teknik och vårt TetraGraph-system. Studien styrker att EMG bör vara standardtekniken för sjukhus som nu implementerar protokoll för att följa de nya riktlinjerna”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.
AMG-tekniken bygger på en accelerometer som fästs på patientens tumme för att mäta muskelns rörelse som svar på nervstimulering. En viktig begränsning hos AMG är dess tidsödande kalibreringsprocedur, variabilitet och osäkerheter i mätdata samt begränsningar i vissa typer av kirurgiska procedurer. EMG mäter istället den faktiska nervsignalen som genererar muskelrörelse med hjälp av en engångssensor och avancerade algoritmer. Användningen av TetraGraphs sensorer kräver inte heller att patientens tumme behöver kunna röra sig fritt, vilket eliminerar många av de kända begränsningarna med AMG-tekniken.
Datum | 2024-05-21, kl 11:30 |
Källa | MFN |