Ny amerikansk studie bekräftar kliniska fördelar med TetraGraph-systemet för små barn

Den första studien som använder en ny engångssensor för barn och en EMG-baserad monitor har publicerats. Studien visar på att TetraSens Pediatric tillsammans med TetraGraph möjliggör tillförlitlig neuromuskulär övervakning av barn i alla åldrar och för alla typer av operationer.

Uppsala, den 3 juli, 2023. Senzime AB (publ), en ledare inom system för patientövervakning under och efter operation, meddelar idag att en ny studie bekräftar användbarheten av TetraSens engångssensor för barn. Studien är gjord på Nationwide Children’s Hospital, Columbus i USA och har utvärderat Senzimes TetraGraph med TetraSens barnsensor. Studien bekräftar att TetraGraph-systemet kan användas för små barn, även för barn som väger mindre än 10 kilo.

Objektiv neuromuskulär övervakning har varit begränsat i användning för barn, främst på grund av brist på lämplig teknik och effektiv utrustning. Den nyligen publicerade studien ”Intraoperative electromyographic monitoring in children using a novel pediatric sensor” omfattar 51 patienter mellan 0,2 – 7,9 år och på en vikt mellan 4,2 – 36 kilo. Studien drar slutsatsen att neuromuskulär övervakning kan användas under operation hos barnpatienter som är yngre än 8 år, då med TetraGraph och TetraSens Pediatric.

“Detta är den första kliniska studie som bekräftar användbarheten av ett bärbart EMG-baserat system för övervakning av under narkos, speciellt anpassat för barn. Studien bekräftar de kliniska fördelarna med vår produkt för barn, även då för väldigt små barn”, kommenterar Philip Siberg, VD på Senzime.

Referenser

Kalsotra S, Rice‐Weimer J, Tobias JD. Intraoperative electromyographic monitoring in children using a novel pediatric sensor. Saudi J Anaesth 2023;17:378‐82. June 2022.

Datum 2023-07-03, kl 14:15
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!