Kommuniké från årsstämma i Senzime AB (publ)

MARKN.

Årsstämma i Senzime AB (publ), org.nr 556565-5734 (”Bolaget”) hölls den 16 maj 2023 i Bolagets lokaler på Ulls väg 41 i Uppsala, varvid aktieägarna fattade i huvudsak följande beslut.

Årsredovisning och resultat

Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna och beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att resultatet enligt den fastställda resultaträkningen skulle överföras i ny räkning. Någon utdelning lämnas inte.

Ansvarsfrihet

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för förvaltningen av Bolagets angelägenheter under räkenskapsåret 2022.

Styrelse- och revisorsarvoden

Årsstämman beslutade att styrelsearvode ska utgå med 450 000 kronor till ordföranden och 210 000 kronor till varje annan ledamot av styrelsen. Årsstämman beslutade vidare att inget styrelsearvode ska utgå till styrelseledamot som under räkenskapsåret 2022 erhållit konsultersättning från Bolaget som sammanlagt överstiger ett belopp motsvarande dubbla styrelsearvodet.

Årsstämman beslutade att ersättning till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Val av styrelse och revisor

Årsstämman beslutade att styrelsen ska ha sex (6) styrelseledamöter, utan suppleanter.

Årsstämman beslutade att, för tiden intill utgången av nästa årsstämma, omvälja Adam Dahlberg, Sorin Brull, Eva Walde, Laura Piccinini, Jenny E Freeman och Göran Brorsson som styrelseledamöter. Årsstämman beslutade att utse Adam Dahlberg till ordförande.

Beslutades att välja det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB till revisor för tiden intill utgången av nästa årsstämma, med Lars Kylberg som huvudansvarig revisor.

Valberedning inför årsstämman 2024

Årsstämman beslutade att Bolaget inför den årsstämma som kommer att hållas 2024 ska ha en valberedning. Det beslutades härvidlag att ledamöterna i valberedningen inför årsstämman 2024 ska utses genom att styrelsens ordförande kontaktar de tre största aktieägarna i Bolaget per den 1 september 2023 och ber dem att utse en representant vardera för att jämte styrelsens ordförande utgöra valberedning.

Antagande av riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om att anta nya riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare.

Ändring av pågående incitamentsprogram

Styrelsens förslag om ändring av pågående incitamentsprogram erhöll cirka 87 procent av avgivna röster på bolagsstämman, vilket inte utgör erforderlig beslutsmajoritet om minst nio tiondelar.

Bemyndigande för styrelsen

Bemyndigande för återstående emissioner till säljare av Respiratory Motion

Årsstämman bemyndigade styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om att öka Bolagets aktiekapital med ett belopp motsvarande högst 821 557,875 kronor, vilket motsvarar utgivande av högst 6 572 463 aktier. Om styrelsen utnyttjar bemyndigandet får det även ske med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och/eller med bestämmelser om apport eller kvittning.

Detta bemyndigande får användas enbart för att ge ut aktier i enlighet med ingångna avtal relaterade till förvärvet av företaget Respiratory Motion, Inc. Styrelsen ska ha rätt att bestämma villkoren i övrigt för emissioner enligt detta bemyndigande samt vem som ska ha rätt att teckna utgivna aktier, något som emellertid ska ske i enlighet med av Bolaget ingångna avtal.

Skälet till att styrelsen ska kunna fatta beslut om emission med avvikelse från aktieägares företrädesrätt och/eller med bestämmelse om apport eller kvittning är att Bolaget ska kunna fullfölja ingångna avtal relaterade till förvärvet av Respiratory Motion, Inc.

Detta bemyndigande är ett särskilt bemyndigande relaterat till ovannämnda förvärv och ska inte påverka det generella bemyndigande enligt nedan.

Bemyndigande för övriga emissioner

Årsstämman bemyndigade styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibla lån. Styrelsen ska kunna besluta om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibla lån med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Nyemission ska kunna ske med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor.

När det gäller emission som sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt (riktade emissioner), ska styrelsen inte kunna fatta beslut som innebär att aktiekapitalet ökas med mer än tjugo (20) procent i förhållande till det aktiekapital som föreligger när emissionsbemyndigandet första gången tas i anspråk för en riktad emission.

Datum 2023-05-16, kl 17:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!