SensoDetect skriver letter of intent (LOI) med Beijing University of Traditional Chinese Medicine.

REG

Över 110 miljoner människor i världen har redan drabbats av stroke och 1 av 4 vuxna över 25 år riskerar att drabbas av en stroke under sin livstid.** Enligt WHO drabbas årligen ca 15 miljoner människor av stroke, av dessa dör 5 miljoner och ytterligare 5 miljoner lämnas permanent funktionshindrade vilket lägger en stor börda på både den drabbades familj och samhället.*   

”Väldokumenterad fakta visar på att överlevande som drabbats av stroke ofta får problem med syn- och/eller talnedsättning, förlamning och kognitiv störning. Dock är det auditiva bearbetningsunderskottet efter stroke mindre studerat och dokumenterat. Även kliniska riktlinjer för auditiva bedömningar efter stroke saknas ofta eller är rudimentära. Det är förvånande då det finns väldokumenterade fakta som visar att just hörselproblem som uppstår i samband med stroke ofta orsakar social isolering och depression, vilket förutom ökat lidande för patienten även ökar risken för en ytterligare kognitiv försämring. ” säger VD Per-Anders (PA) Hedin.  

För att öka förståelsen av auditiv dysfunktion vid stroke och förbättra behandlingen efter stroke har SensoDetect nu skrivit ett LOI med Beijing University of Traditional Chinese Medicine för att forska vidare inom området. Tanken är att, med hjälp av SensoDetects metod, sätta en "baseline" för alla strokepatienters auditiva dysfunktion samt följa upp under olika typer av behandlingar.  

”Vid ett positivt utfall kommer vi att kunna hjälpa till att sätta in rätt behandling, både på kort och lång sikt, för en stor global patientgrupp. Detta är ännu ett lovande område som bevisar vilken bred och kompetent plattform vi erbjuder. “  fortsätter VD Per-Anders (PA) Hedin. 

* https://www.emro.who.int/health-topics/stroke-cerebrovascular-accident/index.html  

** https://www.world-stroke.org/world-stroke-day-campaign/why-stroke-matters/learn-about-stroke 

Datum 2023-07-11, kl 09:05
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!