SensoDetect® bryter igenom i Saudiarabien

REG

SensoDetects har förnyat avtalet med sin distributör i Saudiarabien, Arabian Trade House (ATH). Syftet är att stärka banden efter ett nyligen etablerat samarbetet med Dr Saleh på King Abdullah bin Abdulaziz University Hospital (KAAUH). Dr Saleh är en respekterad expert inom Autism i hela GCC och är förutom direktör på KAAUH även surveyor av Saudi Central Board For Accreditation of Health Care Institutions (CBAHI) samt ordförande av för Saudi Health Council (SHC). Samarbetet med Dr Saleh på KAAUH är ett led i att starta en studie för tidig screening av autism i Saudiarabien. 

”Samarbetet med Dr Saleh är ett stort genombrott. Det innebär inte bara startskottet för välbehövd grundforskning för tidig screening av autism utan även ett viktigt steg i att bli godkända som leverantör till sjukhus, kliniker och skolor. Studien har som mål att validera autism screening av alla nyfödda barn i Saudiarabien i samband med obligatoriska hörseltest men vi ser även en stor potential i att erbjuda screening av autism och ADHD till privata kliniker och skolor till hela GCC.  

För kombinationen av hörsel- och autism-test på sjukhus och kliniker innebär godkännande upp mot 2 miljoner mätningar per år redan under 2025. Om vi även ser till hela SensoDetect Diagnostics, ser vi en total marknadspotential på 2,2 miljarder sek för Saudi Arabien och Dubai. Ser vi till GCC och inkluderar SensoDetect Medication och SensoDetect Health är marknadspotentialen betydligt större. 

Vi har med detta avtal fått den erkända samarbetspartner som vi eftersökt. Med förnyat avtal och ett nytt samarbete med en så framstående och respekterad läkare som Dr. Saleh kommer möjligheten till spridning av vår teknik att öka vesäntligt.“ säger VD Per-Anders (PA) Hedin. 

Datum 2023-09-26, kl 12:54
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!