SensoDetect Aktiebolag har beslutat om tidigare aviserad riktad emission av aktier till vissa långivare efter begäran om lånkonventering

REG

SensoDetect har tidigare offentliggjort att Bolaget ingått låneavtal med Långivarna, Exelity AB (publ) och Tommy Ure avseende ett lånebelopp om totalt 4 MSEK ("Låneavtalet"). Långivarna har, i enlighet med Låneavtalet, begärt att konvertering av lån om cirka 1,1 MSEK ska ske. Bolaget har mot bakgrund härav, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 25 maj 2023, beslutat om Emissionen av aktier till Långivarna. Efter Emissionen uppgår det kvarvarande lånebeloppet till cirka 2,9 MSEK.

Syftet med Emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att uppfylla Bolagets åtaganden gentemot Långivarna till följd av det ingångna Låneavtalet. Därtill anser SensoDetects styrelse att det är till fördel för Bolagets finansiella ställning att tillvarata möjligheten att återbetala delar av lånebeloppet i form av aktier i stället för genom kontant återbetalning.

Teckningskursen för de nyemitterade aktierna har fastställts i enlighet med det ingångna låneavtalet som framförhandlats på armlängds avstånd med externa investerare och motsvarar, i enlighet med villkoren i låneavtalet, 80 procent av det volymviktade genomsnittspriset (VWAP) för bolagets aktie under de senaste 12 handelsdagarna före påkallandet, dock högst 1 SEK. Påkallelsen skedde den 15 juni 2023.

Emissionen innebär att antalet aktier i SensoDetect ökar med 2 678 571 aktier och att aktiekapitalet ökar med 133 928,55 SEK. Emissionen resulterar i en utspädning om cirka 2,41 procent. Emissionslikviden avses betalas genom kvittning av lånet. Efter registrering av Emissionen kommer det totala antalet aktier i SensoDetect att uppgå till 111 069 419 aktier och aktiekapitalet att uppgå till 5 553 470,95 SEK.

Datum 2023-06-30, kl 18:16
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!