Resultat i ny publicerad studie öppnar upp för ett helt nytt affärsområde

REG

De senaste årens globala ökningar av patienter diagnostiserade med ADHD har lett till att marknaden för screening, diagnostisering och behandling inom området har vuxit signifikant, en trend som förväntas fortsätta de kommande åren. 

År 2022 värderades den globala marknaden för behandling av Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) till 13,2 miljarder USD och mellan 2023 och 2030 är den förväntade årliga tillväxten prognostiserad till 4,2%.En väldigt stor del av värderingen är förskrivning av läkemedel, framför allt till vuxna1.

Resultaten i den nyligen publicerade medicineringsstudien ”The influence of methylphenidate on auditory brainstem response patients with attention deficit hyperactivity disorder”2, i vilken SensoDetects metod använts för att mäta de farmakologiska effekterna av ämnet metylfenidat hos barn och ungdomar med ADHD, visar en signifikant ökning av aktiviteten i den del av ABR kurvan som motsvarar thalamus. Resultaten av studien bekräftar även, precis som den växande mängden forskning inom psykiatri, att specifika ABR-toppar korrelerar med vissa psykiatriska symtom.   

“Detta är väldigt intressanta och betydelsefulla resultat som visar att vi, förutom att vara ett stöd vid diagnosticering, nu även kan mäta medicineringseffekter med vår patenterade mätmetod SensoDetect® BERA. En ny revolutionerande metod inte bara för grundforskningen utan framför allt för den medicinska behandlingen. Med dessa resultat öppnar vi upp en helt ny marknad. Läkemedel.” säger VD Per-Anders (PA) Hedin.  

”Många forskar kring effektivitet av mediciner för personer med ADHD men SensoDetect är unika med att ge objektiva resultat direkt kopplade till de områden i hjärnan som påverkas. Detta öppnar upp för potentiella samarbeten med stora globala läkemedelsföretag såsom Eli Lilly and Company, Pfizer, Johnson & Johnson, Lupin, Novartis AG och Takeda Pharmaceutical. Här kan vi vara med och bevisa effekten av en specifik medicin, utvärdera vilket läkemedel som ger bäst resultat och vara en vital del av forskning av nya läkemedel.” fortsätter VD Per-Anders (PA) Hedin.  

SensoDetect kan vidare nu även bistå i den medicinska behandlingen. Här kan bolaget säkerställa vilken medicin som är bäst för varje unik patient samt vilken dos som är den optimala. På så vis kan läkare få objektiva data så att patienter snabbare kan finna en effektiv medicinering. Genom användning av objektiva data kan läkare även dra generella slutsatser och generera datadrivna insikter när de övervakar den valda behandlingens effekter och på så vis erbjuda en optimal behandling ända ner på individnivå. 

”För SensoDetect innebär studieresultatet att vi nu kan täcka in en mycket större del av patientflödet. Vi kommer att generera fler mätningar per patient, vilket i sin tur kommer resultera i en betydande ökning av de förväntade intäkterna. Slutligen visar vi även hur potent vår metod är och vilken potential vår plattform har inom områdena hälsa (SENSO Health), diagnostiskt stöd (SENSO Diagnostics) och medicineringsstöd (SENSO Medication). Sammanfattningsvis har detta nya område en betydande påverkan på SensoDetects värde i framtiden och vi står nu redo att skala upp på våra prioriterade marknader såväl inom produktion samt organisation.” säger VD Per-Anders (PA) Hedin.  

1 https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd-market

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10568990/

Datum 2023-10-27, kl 06:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!