Omarbetad autism studie lovar snabbare resultat.

REG

För att få fram ett snabbare resultat på den planerade autismstudien i Saudiarabien har SensoDetect i samråd med Dr Saleh på King Abdullah bin Abdulaziz University Hospital (KAAUH) och sin distributör Arabian Trade House gjort mindre ändringar i metodik och genomförande. Detta möjliggör en tidigareläggning av resultatet vilket i sin tur påskyndar möjligheten till ett kontrakt för obligatorisk screening och hörseltest av alla barn i åldern 0–2 år i hela Saudiarabien.  

”Tack vare våra kompetenta och erfarna samarbetspartners Arabian Trade House (ATH)* samt Dr Saleh** kan vi nu göra dessa mindre men betydelsefulla ändringar. Studien kommer att omarbetas under den kommande veckan för att sedan presenteras för universitetssjukhusets etikkommité. Omarbetningen innebär att uppstart av studien skjuts fram 2-3 veckor men ger SensoDetect en möjlighet att publicera studien upp mot 6 månader tidigare. Parallellt med studien kommer vi fortsatt arbeta vidare med att informera om fördelarna med vår metod inom ADHD och Autism samt etablera SensoDetects tjänster på sjukhus, kliniker & skolor i hela GCC.“ säger VD Per-Anders (PA) Hedin.  

*Arabian Trade House (ATH) grundades 1978 i Saudiarabien och har utvecklats till ett respekterat företag inom den medicinska distributionsindustrin. Deras kärnkompetens kretsar kring distribution av medicinsk utrustning, förbrukningsvaror, läkemedel och industriella/life science apparater. ATH har över 500 anställda, fördelade över specialiserade divisioner, som omfattar medicinska, farmaceutiska och tandläkartjänster. Med sin långa historik och sitt stora kontaktnät når deras tjänster idag hela Gulfregionen. 

**Dr Saleh är en respekterad expert inom Autism i hela GCC och är förutom direktör på KAAUH är han även surveyor av Saudi Central Board For Accreditation of Health Care Institutions (CBAHI) och ordförande av Saudi Health Council (SHC). 

Datum 2023-11-07, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!