Kallelse till extra bolagsstämma 2023 i SensoDetect Aktiebolag

REG

SensoDetect Aktiebolag, org.nr 556682-7464, håller extra bolagsstämma den 30 november 2023 kl. 10.00 på Traktorvägen 6c i Lund.

Anmälan m.m.

Den som önskar delta i stämman ska:

  1. vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållanden på avstämningsdagen som är den 22 november 2023 och
  2. anmäla sig till stämman senast den 24 november 2023. Anmälan görs per post till SensoDetect Aktiebolag, Arenagatan 31, 215 32 Malmö, per e-post: info@sensodetect.com eller per telefon: 046-15 79 04.

I anmälan ska uppges fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, aktieinnehav, adress, telefonnummer dagtid samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträden. Antalet biträden får vara högst två (2). Anmälan bör i förekommande fall åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

För att ha rätt att delta i stämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, genom bank eller annan förvaltare, förutom att anmäla sig till stämman, låta registrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB så att aktieägaren blir införd i aktieboken per den 22 november 2023. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som gjorts senast den andra bankdagen efter den 22 november 2023 beaktas vid framställningen av aktieboken.

Fullmakter m.m.

Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet ha med skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt till stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett (1) år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem (5) år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska ombudet också ha med aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpasseringen bör kopia av fullmakt och andra behörighetshandlingar bifogas anmälan till stämman. Fullmaktsformulär kommer hållas tillgängligt på bolagets hemsida, www.sensodetect.com, och på bolagets huvudkontor och skickas med post till aktieägare som kontaktar bolaget och uppger sin adress.

Förslag till dagordning

  1. Öppnande av stämman
  2. Val av ordförande vid stämman
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd
  4. Godkännande av dagordning
  5. Val av en eller två justeringsmän
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
  7. Beslut om ändring av bolagsordningen
  8. Beslut om godkännande av styrelsens beslut om emission av aktier och teckningsoptioner
  9. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emissioner
  10. Stämmans avslutande

Beslutsförslag

Punkt 2 - Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att advokat Henric Stråth eller, vid dennes förhinder, den som styrelsen istället anvisar ska väljas till ordförande vid stämman.

Punkt 7 - Beslut om ändring av bolagsordningen

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att styrelsens säte samt bolagsordningens gränser för aktiekapital och antal aktier ändras i huvudsak i enlighet med nedan.

Nuvarande lydelse Föreslagen ändrad lydelse
§ 2 Styrelsens säteStyrelsen skall ha sitt säte i Lunds kommun. § 2 Styrelsens säteStyrelsen ska ha sitt säte i Malmö kommun.
§ 4 AktiekapitalAktiekapitalet skall utgöra lägst 2 900 000 kronor och högst 11 600 000 kronor. § 4 AktiekapitalAktiekapitalet ska utgöra lägst 12 500 000   kronor och högst 50 000 000 kronor.
§ 5 Antal aktierAntalet aktier skall vara lägst 58 000 000 och högst 232 000 000 stycken. § 5 Antal aktierAntalet aktier ska vara lägst 250 000 000 och högst 1 000 000 000 stycken.

Beslutet är villkorat av att stämman beslutar att godkänna styrelsens beslut om emission av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt för bolagets aktieägare enligt punkt 8 i den föreslagna dagordningen. För det fall aktiekapitalet och antalet aktier i bolaget efter registrering av emissionen enligt punkt 8 i den föreslagna dagordningen understiger föreslagna gränser i bolagsordningen ska gränserna justeras i den mån som krävs för att möjliggöra registrering hos Bolagsverket.

Styrelsen, verkställande direktören eller den som styrelsen eller verkställande direktören utser, bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering av beslutet vid Bolagsverket.

För beslut i enlighet med detta förslag krävs biträde av aktieägare med minst två tredjedelar (2/3) av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Punkt 8 - Beslut om godkännande av styrelsens beslut om emission av aktier och teckningsoptioner

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att godkänna styrelsens beslut av den 31 oktober 2023 om en nyemission av högst 194 371 478 aktier, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 9 718 573,90 kronor och en emission av högst 138 836 770 teckningsoptioner av serie TO2 berättigande till teckning av högst 138 836 770 aktier i bolaget, varmed aktiekapitalet kan komma att öka med högst 6 941 838,50 kronor genom utnyttjande av de utgivna teckningsoptionerna av serie TO2. Högst kan aktiekapitalet öka med 16 660 412,40 kronor vid fullteckning av aktierna samt vid fullt utnyttjande av de utgivna teckningsoptionerna av serie TO2.

Emissionerna ska behandlas som ett beslut ("Företrädesemissionen") och genomföras genom utgivande av så kallade units. En (1) unit består av sju (7) aktier och fem (5) teckningsoptioner av serie TO2.

I övrigt ska följande villkor gälla:

  1. Rätt att teckna units ska, med företrädesrätt för befintliga aktieägare, tillkomma den som per den 4 december 2023 ("Avstämningsdagen") är registrerad som aktieägare i bolaget varvid en (1) befintlig aktie i bolaget ska berättiga till en (1) uniträtt. Fyra (4) uniträtter ska berättiga till teckning av en (1) unit.
  2. Teckningskursen per unit är 0,70 kronor, motsvarande en teckningskurs om 0,10 kronor per aktie. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt. Den del av teckningskursen som eventuellt överstiger kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden.
  3. Teckning av units med företrädesrätt (dvs. med stöd av uniträtter) ska ske genom kontant betalning under perioden från och med den 6 december 2023 till och med den 20 december 2023. Styrelsen har rätt att förlänga tecknings- och betalningsperioden.
  4. Teckning av units utan företrädesrätt (dvs. utan stöd av uniträtter) ska ske på särskild teckningslista under perioden från och med den 6 december 2023 till och med den 20 december 2023. Betalning för units som tecknas utan företrädesrätt ska erläggas kontant i enlighet med instruktion på avräkningsnota, dock senast tre (3) bankdagar från utsändande av avräkningsnota. Styrelsen har rätt att förlänga tecknings- och betalningsperioden.
  5. För det fall samtliga units inte tecknas med stöd av uniträtter ska styrelsen, inom ramen för Företrädesemissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av units tecknade utan stöd av uniträtter, varvid tilldelning ska ske enligt följande:
  1. I första hand ska tilldelning ske till de som tecknat units med stöd av uniträtter, oavsett om tecknaren var aktieägare i bolaget på Avstämningsdagen eller inte, och vid överteckning i förhållande till det antal uniträtter som var och en utnyttjat för teckning av units och, i mån detta inte kan ske, genom lottning.
  2. I andra hand ska tilldelning ske till andra som tecknat units utan stöd av uniträtter och, för det fall dessa inte kan erhålla full tilldelning, i förhållande till det antal units som var och en anmält för teckning och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.
  3. I tredje och sista hand ska eventuella återstående units tilldelas de garanter som ingått en emissionsgaranti i förhållande till storleken på ställt garantiåtagande och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.
  1. De nya aktierna ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den första avstämningsdag för utdelning som infaller efter det att de nya aktierna har blivit registrerade hos Bolagsverket och införda i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken. De nya aktier som utges efter teckning med stöd av teckningsoptionerna av serie TO2 berättigar till vinstutdelning första gången på den första avstämningsdag för utdelning som infaller efter det att teckning av aktier genom utnyttjande av teckningsoptionerna verkställts.
  2. En (1) teckningsoption av serie TO2 berättigar innehavaren till teckning av en (1) ny aktie i bolaget. Teckning av aktier i bolaget med stöd av teckningsoptioner av serie TO2 ska ske i enlighet med villkoren för teckningsoptionerna under perioden den 7 januari 2025 till och med den 21 januari 2025. Teckningskursen per aktie ska motsvara 70 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen enligt Spotlight Stock Markets officiella kurslista för aktie i bolaget under perioden från och med den 16 december 2024 till och med den 3 januari 2025, dock lägst 0,05 kronor (aktiens kvotvärde) och högst 0,15 kronor per aktie. Teckningskursen ska avrundas till närmaste heltal öre. Den del av teckningskursen som vid teckning av aktier med stöd av teckningsoptionerna överstiger kvotvärdet ska föras till den fria överkursfonden.
  3. Tillämpliga omräkningsvillkor samt övriga villkor för teckningsoptionerna av serie TO2 framgår av "Villkor för teckningsoptioner serie TO2 avseende nyteckning av aktier i SensoDetect Aktiebolag (publ)".
  4. Teckning kan enbart ske i units och således inte av aktier eller teckningsoptioner var för sig. Tilldelning får enbart ske i units. Efter Företrädesemissionens genomförande kommer dock aktierna och teckningsoptionerna att skiljas åt.
  5. Beslutet förutsätter ändring av bolagsordningen.
  6. Styrelsen, verkställande direktören eller den som styrelsen eller verkställande direktören utser,  bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering av beslutet vid Bolagsverket respektive Euroclear Sweden AB eller på grund av andra formella krav.

Punkt 9 - Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om emissioner

Styrelsen föreslår att stämman bemyndigar styrelsen att, för tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om att öka bolagets aktiekapital genom nyemission av aktier, emission av teckningsoptioner och/eller emission av konvertibler. Emission ska få ske med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt och med eller utan bestämmelser om apport, eller kvittning, utöver kontant betalning. Styrelsen ska dock inte kunna fatta beslut som innebär att aktiekapitalet ökas med mer än tjugo (20) procent i förhållande till det aktiekapital som föreligger när emissionsbemyndigandet första gången tas i anspråk.

Emission som beslutas med stöd av bemyndigandet och som sker med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska ske till marknadsmässiga villkor, med förbehåll för marknadsmässig emissionsrabatt i förekommande fall. Antalet aktier som därvid ska kunna emitteras, antalet aktier som ska kunna tillkomma genom utnyttjande av teckningsoptioner och/eller konvertering av konvertibler emitterade med stöd av bemyndigandet, ska vara inom ramen för bolagets bolagsordning. Övriga villkor får beslutas av styrelsen.

Emission beslutad med stöd av bemyndigandet ska ske i syfte att tillföra bolaget rörelsekapital, öka bolagets finansiella flexibilitet och/eller att möjliggöra förvärv genom betalning med aktier. Om styrelsen beslutar om emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt ska skälet vara att tillföra bolaget rörelsekapital och/eller nya ägare av strategisk betydelse för bolaget och/eller förvärv av andra företag eller verksamheter.

Styrelsen, verkställande direktören eller den som styrelsen eller verkställande direktören utser, bemyndigas att vidta de smärre ändringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering av beslutet vid Bolagsverket.

För beslut i enlighet med detta förslag krävs biträde av aktieägare med minst två tredjedelar (2/3) av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Tillgängliga handlingar

Fullständiga förslag till beslut och övriga handlingar som ska tillhandahållas inför stämman enligt aktiebolagslagen kommer att hållas tillgängliga hos bolaget och på bolagets hemsida, www.sensodetect.com, åtminstone tre veckor före dagen för stämman samt sändas kostnadsfritt till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. I övrigt framgår styrelsens fullständiga förslag till beslut av kallelsen.

Upplysningar på stämman

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen.

Aktieägare som vill skicka in frågor i förväg kan göra det med post till bolaget med adressen SensoDetect Aktiebolag, Att: "Extra bolagsstämma 2023", Arenagatan 31, 215 32 Malmö eller via e-post till info@sensodetect.com. Inskickade frågor bör inkludera aktieägarens namn inklusive aktieägarens person- eller organisationsnummer. Det rekommenderas också att inskickade frågor inkluderar aktieägares postadress, e-postadress och telefonnummer.

Antalet aktier och röster

Det totala antalet aktier och röster i bolaget uppgår per dagen för denna kallelse till 111 069 419. Bolaget äger inga egna aktier.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclear Sweden AB:s hemsida https://www.euroclear.com/dam/ESw‌/Legal/Privacy%20Notice%20Boss%20-%20Final%20SWE%20220324.pdf.

_____________

Lund i oktober 2023

SensoDetect Aktiebolag

Styrelsen

Datum 2023-10-31, kl 08:10
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!