Recoma, Renahav och Mitt Liv vinnare i SEB:s The Next Awards 2023

Recoma, Renahav och Mitt Liv har korats till vinnare i den tredje upplagan av The Next Awards, SEB:s årliga pris för att hylla hållbart entreprenörskap och de nytänkare och pionjärer som kan skapa en bestående positiv förändring.

Vid en prisceremoni i Konserthuset i Stockholm den 14 september utnämndes Recoma till vinnare i kategorin New Ideas, som hyllar framtidens entreprenörer och idéer och initiativ med stor potential. Renahav korades till vinnare inom kategorin Transformation, som riktar sig till företag som gjort en betydande förändring genom intern transformation, externt samarbete eller som har påverkat en hel bransch. Mitt Liv utsågs till vinnare i kategorin Community, som hyllar föreningar och organisationer som gjort stor skillnad i samhället.



Juryns motiveringar

Recoma, vinnare av kategorin New Ideas
Att förvandla avfall till hållbart byggmaterial som är helt återvinningsbart, och dessutom göra det konkurrenskraftigt i en traditionell bransch är något alldeles extra. Recoma har en väl genomtänkt produkt som riktar sig till en betydande del av en stor marknad. Att de även fick en del av våra jurymedlemmar att vilja satsa på affärsidén är bara ytterligare bevis på att man hittat en vinnande idé.

Renahav, vinnare av kategorin Transformation
Med goda idéer som gör stor skillnad har man skapat ett helt självförsörjande system med lokal infrastruktur som går att replikera. Ett eget system som omvandlar fiskeindustrins avfall till ren energi och biologisk gödning för lantbruk, samtidigt som de minskar skadliga utsläpp till hav och luft. Renahav förändrar hela sin bransch och visar hur man kan göra hela fiskeindustrin cirkulär.

Mitt Liv, vinnare av kategorin Community
Med imponerande resultat från korta insatser tar Mitt Liv ett stort samhällsansvar. Genom att bidra till att ge människor arbete som matchar deras kompetens förändrar de synen hos både företag och samhället i övrigt. 20 procent av utrikesfödda med akademisk utbildning är antingen arbetssökande eller har ett arbete som inte matchar deras utbildning. Sverige har alldeles för många kompetenta invånare som inte får chansen att bidra med sina kunskaper.

I 2023 års jury ingick:
Jenny Carenco, grundare och vd på Prosper Impact Consulting
Tove Dahlgren, vice vd på stiftelsen Allbright
Tom Dinkelspiel, ordförande för Öhman och Nordnet
Eva Fors, chef för Google Cloud i Norden
Moa Gürbüzer, grundare av Oddbird
Kamjar Hajabdolahi, grundare och partner på riskkapitalbolaget Blq Invest
Markus Hökfelt, chef för SEB Greentech VC
Jane Walerud, serieentreprenör och investerare
Johan Torgeby, vd och koncernchef för SEB

Du finner mer information om The Next Awards här

Datum 2023-09-15, kl 08:30
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!