ScandiDos erhåller MDR-certifiering för Delta4 Phantom+ produkter

MARKN.

ScandiDos, ett innovativt företag som banar väg inom modern strålterapi med banbrytande mjukvaru- och hårdvarulösningar för patientkvalitetssäkring, har erhållit certifiering enligt European Union Medical Device Regulation (MDR) för sitt kvalitetssystem och produktlinjen Delta4 Phantom+. MDR är en av världens hårdaste regleringar inom hälso- och sjukvårdsteknik och spelar en avgörande roll för att säkerställa att medicintekniska produkter uppfyller de högsta standarderna.

MDR-certifieringen syftar till att förstärka säkerheten och prestandan hos medicinsk utrustning inom EU, med målet att säkerställa en hög kvalitetsnivå för patienter och användare. Den ställer stränga krav på tillverkare när det gäller design, tillverkning och testning av medicintekniska produkter.

Mottagandet av EU:s MDR-certifiering är ett bevis på ScandiDos övergripande uppdrag – att vara branschledande genom att leverera toppmoderna lösningar som sätter standarden för kvalitetssäkring av patienter.

"Vår framgångsrika efterlevnad av EU MDR understryker vårt orubbliga åtagande att leverera högsta kvalitet inom patientkvalitetslösningar. Denna milstolpe speglar vårt teams engagemang för att möta och överträffa regulatoriska standarder till förmån för patienter över hela världen”, säger Gustaf Piehl, VD och koncernchef, ScandiDos.

Datum 2023-11-29, kl 16:31
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!