SCAs ordförande Pär Boman avböjer omval

REG

Pär Boman avböjer omval som styrelseordförande i Svenska Cellulosa Aktiebolaget, SCA. Boman kvarstår som styrelsens ordförande till årsstämman den 22 mars 2024.

 

-          Jag har i dag informerat SCAs valberedning att jag avser att lämna SCAs styrelse i samband med nästa årsstämma, säger Pär Boman.

 

SCA är Europas största privata skogsägare med ett innehav om 2,7 miljoner hektar skog i Sverige, Estland, Lettland och Litauen. Med skogen som bas har SCA sedan 1929 investerat i en väl utvecklad värdekedja med sågverk, massa- och pappersbruk i de fyra svenska Norrlandslänen. SCA är också en stor aktör inom området förnybar energi och levererar fossilfri energi i form av bioenergi och förnybar elektricitet. Drygt 20 procent av Sveriges vindkraft är installerad på SCAs mark. SCA gjorde år 2022 sitt bästa resultat någonsin.

 

-          Efter snart 14 år i styrelsen, varav 9 år som ordförande kan jag konstatera att SCA är ett framgångsrikt och robust bolag med engagerade medarbetare samt med en unik tillgång i sin skog, säger Pär Boman.

För ytterligare information, kontakta:
SCAs pressjour 060-19 33 01

Datum 2023-09-21, kl 09:45
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!