SaveLend Group presenterar nya finansiella mål – ska omsätta minst 450 MSEK år 2027

MAR

Styrelsen i SaveLend Group AB (“SaveLend Group” eller “Bolaget”) har idag uppdaterat tillväxtstrategin och antagit nya finansiella mål för koncernen till år 2027. Bolaget ska år 2027 ha en nettoomsättning som överstiger 450 miljoner kronor med en EBIT-marginal om åtminstone 27 %.

SaveLend Group är ett FinTech-bolag med två egenutvecklade plattformar, sparplattformen SaveLend och faktureringsplattformen Billecta. SaveLend lanserades 2014 med visionen att bli den naturliga sparplattformen för investeringsslaget räntor, där målet är att leverera positiv avkastning till alla investerare i alla marknadsförhållanden. På sparplattformen får privatpersoner och företag möjlighet att investera i olika kredittyper med varierande löptider, räntor och risknivåer. Billecta tillhandahåller sedan 2014 en systemlösning som automatiserar hela fakturaflödet – från skapande av faktura till avstämning av inkommande betalningar och bokföring, inklusive eventuell kravhantering. Billectas lösning integrerar med alla typer av moderna system, inkluderat affärs-, orderhanterings-, CRM-, tidrapporterings - och bokföringssystem.

Den senaste tiden har återigen påvisat vikten av ett privat sparande och sparare söker ett bredare räntesparande. Detta visas genom att intresset för SaveLend Groups senaste lansering projektfinansiering och antalet intresseanmälningar för kommande fasträntekonto har varit högt. Bolaget ser också ett fortsatt starkt intresse för faktureringsplattformen då allt fler företag ser över sina rutiner och söker effektiviseringar i tider som dessa. Med grund i detta har SaveLend Groups styrelse antagit en uppdaterad tillväxtstrategi för 2024-2027 med tillhörande finansiella mål och utdelningspolicy.

Huvuddrag i SaveLend Groups tillväxtstrategi 2024-2027:

  • Fortsätta att förbättra vårt sparerbjudande genom att erbjuda en bredare produktportfölj och därmed öka vår adresserbara marknad, likt projektfinansiering och fasträntekonto.
  • Fortsätta att etablera fler samarbeten med kreditförmedlare för att öka diversifieringen för investerare på sparplattformen.
  • Fortsätta arbetet med att faktureringsplattformen Billecta ska vara en autonom verksamhet inom SaveLend Group med en egen tillväxtagenda, vilket ska leda till ökat fokus mot utvalda kundsegment och därigenom fortsatt volym- och marginaltillväxt.
  • Förbättra rörelsemarginalen genom marginaleffekter på ökad volym och en strategi som bygger på hög kostnadskontroll med Sverige som kärnmarknad.


Styrelsen i SaveLend Group har antagit följande finansiella mål för år 2027:

Nettoomsättning – minst 450 miljoner kronor
Bolaget strävar efter att ha en hög omsättningsökning kommande år, vilken främst drivs av organisk tillväxt. År 2027 ska nettoomsättningen uppgå till minst 450 miljoner kronor varav sparplattformen ska stå för 325 miljoner kronor och faktureringsplattformen för 125 miljoner kronor.

Lönsamhet – 27 % EBIT-marginal
Det är viktigt för Bolaget att kunna ha en hög organisk tillväxt samtidigt som lönsamheten hålls. EBIT-marginalen för respektive segment ska därför överstiga 27 %.

Styrelsen i SaveLend Group har antagit följande utdelningspolicy:
Utdelningen från 2024 års resultat ska uppgå till 30-70 % av koncernens resultat efter skatt. Styrelsen kommer att ta hänsyn till flera faktorer när man föreslår utdelningsnivå, inklusive lagkrav, koncernens expansionsmöjligheter, dess finansiella ställning och andra investeringsbehov.

Ludwig Pettersson, koncernchef, kommenterar: “Sedan vi senast presenterade våra finansiella mål, som vi räknar med att infria, har vi gått igenom flera olika kriser i omvärlden; pandemi, krig i vårt närområde, inflation med kraftigt höjda räntor och en krisande fastighetsmarknad som följd. Detta har inneburit att vi behövt både tänka och ställa om, med bättre kostnadskontroll och en mer fokuserad verksamhet som följd. Vi har under Q4 2023 gjort en del förändringar för att göra oss redo att lyfta blicken mot 2027 och uppnå våra nya finansiella mål. Utgångspunkten för dessa förändringar är att vi kommer att fokusera tydligare på vår svenska hemmamarknad. Detta för att vi ska kunna arbeta än mer fokuserat på att leverera både på våra mål mot våra kunder och på våra mål mot våra aktieägare.

Våra investeringar i verksamheten de senaste åren är redo att skördas. När vi nu lutar oss mer framåt och fokuserar än mer på försäljningen samt litar på att våra plattformar skalar, kommer det att synas tydligt i resultaträkningen och därmed skapa förutsättningar för att återföra värde till våra aktieägare. Vår ambition är att dela ut kapital till våra aktieägare kvartalsvis.“

Bolaget kommer under januari att publicera en Q&A på Quartr gällande de nya finansiella målen. Välkommen att skicka in dina frågor till investor@savelend.se senast den 5 januari.

Datum 2023-12-22, kl 08:28
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!