SaveLend Group AB inleder strategisk översyn avseende dotterbolaget Billecta AB

MAR

Styrelsen för SaveLend Group AB (“SaveLend Group” eller “Bolaget”) har beslutat att genomföra en översyn av olika strategiska alternativ för segmentet faktureringsplattformen som bedrivs i dotterbolaget Billecta AB (“Billecta”) med målsättningen att maximera SaveLend Groups framtida potential och optimera aktieägarvärdet.

Som tidigare kommunicerats har ledningen i SaveLend Group under det senaste året arbetat för att öka autonomin i Billectas sälj- och leveransorganisation. Några delar i detta arbete är den stärkta ledningen, i form av vd Mats Röjdmark och COO Magnus Wiker, samt de förändringar som genomförts i dotterbolagsstyrelsen. I syfte att optimera aktieägarvärdet och säkerställa bästa möjliga förutsättningar för SaveLend Groups framtida utveckling, har styrelsen beslutat att utvärdera olika strategiska alternativ för Billecta. Styrelsen i SaveLend Group kommer att beakta samtliga potentiella alternativ som kan leverera värde för Bolagets aktieägare. Sådana alternativ kan inkludera ett samgående eller en försäljning av Billecta (hela eller delar därav) eller andra strategiska transaktioner.

“Inga beslut är fattade avseende Billecta men vi för flera diskussioner med olika aktörer och överväger samtliga alternativ för att maximera aktieägarnas värde”, säger Peter Balod, vd för SaveLend Group.

Styrelsen har inte fastställt en tidplan för slutförandet av översynen. Inga garantier kan lämnas i förhållande till resultatet eller utfallet av denna översyn. SaveLend Group kommer att återkomma med information om och när översynen har utmynnat i konkreta resultat eller beslut.

Datum 2024-06-19, kl 18:04
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!