NordIX AG utökar sitt engagemang hos SaveLend

SaveLend Group AB (“Bolaget” eller “SaveLend Group”) och NordIX AG ("NordIX") har kommit överens om att ytterligare utöka samarbetet. Utöver att NordIX europeiska konsumentkreditfond ska investera i krediter förmedlade i euro, väljer de även att utöka sin investering i de svenska konsumentkrediterna. Totalt utökas samarbetet med omkring 40 MSEK.

SaveLend Group inledde ett samarbete med NordIX i juni 2022 gällande konsumentkrediter förmedlade i Sverige. Deras initiala investering var cirka 50 MSEK och den har under samarbetets gång mer än fördubblats. Det framgångsrika samarbetet ska nu utökas till att även omfatta den finska marknaden och investeringar i euro. Den initiala summan, vilken bägge parter har för avsikt att utöka, uppgår till 1 MEUR. I samband med detta väljer den tyska räntespecialisten också att utöka sin investering på den svenska marknaden med 30 MSEK.

“Vi har investerat hos SaveLend i mer än ett år och är mycket nöjda med vår relation, avkastning och rapportering. Detta gör oss trygga att utvidga samarbetet”, säger Claus Tumbrägel, vd för NordIX AG.

“Vi har gjort ett större omställningsarbete, system- och kreditmässigt, vilket gör att vi nu är redo för större volymer även på den finska marknaden. NordIX är en partner vi uppskattar och det är väldigt kul att ta den första institutionella affären i Finland med just dem!”, säger Peter Balod, vd för SaveLend Group.

Om NordIX:

NordIX AG grundades år 2009 är en räntespecialist baserad i Hamburg. Företaget förvaltar ett antal andelsfonder och segregerade fonder, och utvecklar intelligenta investeringslösningar för institutionella investerare. I april 2021 lanserade NordIX sin Europeiska Konsumentkreditfond för att investera i konsumentlån som genereras av marknadsplatslåneplattformar.

Datum 2024-02-26, kl 09:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!