Branschen positiv till ny EU-reglering för ökat investerarskydd

Den 10 november trädde en ny EU-förordning i kraft som kräver att alla som erbjuder låne- och aktiebaserad gräsrotsfinansiering i Sverige eller övriga EU ska ha tillstånd från en europeisk myndighet. Denna reglering, som syftar till att stärka investerarskyddet, har mötts av positiva reaktioner inom branschen.

"Den nya EU-förordningen är ett betydande framsteg för branschen då den stärker investerarskyddet och bidrar till en mer transparent och tillförlitlig finansieringsmarknad”, säger Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group.

Den nya regleringen bidrar inte bara till att skydda investerare genom att stärka investerarskyddet, utan också till att förenkla och effektivisera marknaden genom ett enhetligt regelverk. För svenska företag innebär detta också en möjlighet att konkurrera på lika villkor i hela EU. För SaveLend Group, liksom andra aktörer på marknaden såsom Tessin och Kameo, medför de nya reglerna en möjlighet att ytterligare stärka sin position.

“Vi är redo, och vi välkomnar regleringen varmt eftersom det ökar investeringsskyddet och gör att oseriösa aktörer inte kommer att kunna etablera sig”, säger vd och grundare av Kameo, Sebastian Harung.

“Det här är goda nyheter för både branschen och våra investerare som banar väg för en tryggare investerarprocess. Vi på Tessin har sedan i våras tillstånd från Finansinspektionen för vår verksamhet i enlighet med den nya förordningen”, säger Heidi Wik, VD på Tessin Nordic Holding AB.

“Vi välkomnar denna harmonisering av regelverken. Det skapar en enhetlig spelplan för alla aktörer inom låne- och aktiebaserad gräsrotsfinansiering i EU”, avslutar Ludwig Pettersson, vd för SaveLend Group.

Datum 2023-11-21, kl 11:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!