SBTi godkänner Sandviks vetenskapsbaserade utsläppsminskningsmål

Sandviks mål för att minska växthusgasutsläpp har nu validerats av Science Based Targets initiative (SBTi) som att vara i linje med den senaste klimatvetenskapen och förenliga med målen i Parisavtalet. Sandvik åtog sig i december 2021 att sätta mål i enlighet med SBTi:s kriterier, och lämnade in de nya målen för validering i november 2022.

I och med de nya målen åtar sig Sandvik att nå nettonollutsläpp av växthusgaser till som senast 2050. Sandvik åtar sig också att minska de absoluta växthusgasutsläppen i scope 1 och 2 med 50% till 2030, med 2019 som basår, och att minska de absoluta scope 3-utsläppen med 30%. Därutöver åtar sig Sandvik att minska de absoluta växthusgasutsläppen i scope 1 och 2 med 90% till 2040.

− Vi är mycket nöjda med att ha fått våra utsläppsminskningsmål validerade av SBTi, och vi ser fram emot att fortsätta driva på skiftet mot förbättrad hållbarhet och ökad produktivitet i de industrier där vi är verksamma. Vi kan ha stor påverkan genom våra kunderbjudanden, såsom lösningar för batteridriven och automatiserad gruvdrift, produktivitetshöjande tillverknings- och maskinbearbetningslösningar, samt energieffektiva lösningar för krossning och sortering, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik. 

SBTi är ett samarbete mellan CDP, FN:s Global Compact, World Resources Institute och Världsnaturfonden. SBTi fokuserar på att driva på företag världen över att halvera sina utsläpp före 2030 och nå nettonollutsläpp före 2050.

 

 

 

 

Stockholm, 1 september 2023

 

Sandvik AB

 

 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, presschef, tel. 070-721 10 08.

 

Datum 2023-09-01, kl 09:00
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.