Sandvik förvärvar Postability, en utvecklare av mjukvara för efterbearbetning av CAM-data

Sandvik har förvärvat Postability, en Kanada-baserad global utvecklare av NC-mjukvara (numerisk kontroll) för efterbearbetning av CAM-data för Mastercam. Postability kompletterar och stärker Sandviks erbjudande inom datorstödd tillverkning (CAM). Postability kommer att vara en del av affärsenheten Mastercam och redovisas inom affärsområdessegmentet Sandvik Manufacturing Solutions.

Postabilitys mjukvarulösning inkluderar efterbearbetning av CAM-data, maskinsimulering och underhåll, och möjliggör för kunder att kunna förbättra och validera komponentdesign. Efterbearbetning är en viktig del i komponenttillverkningsprocessen där generiska data från CAM-system omvandlas till maskinspecifik NC-kod. Postabilitys efterbearbetningsmjukvara är specifikt avsedd för Mastercams mjukvara, och bolaget levererar till såväl små och medelstora tillverkningsföretag (SME:s) som till OEM-företag (Original Equipment Manufacturers) över hela världen. Mastercam är en ledande leverantör av integrerade lösningar inom CAD/CAM-mjukvara för tillverkningsindustrin,

- Förvärvet av Postability passar mycket väl med vårt strategiska fokus att växa inom digital tillverkning, och det är ett viktigt komplement till vårt erbjudande inom CAM-lösningar. Efterbearbetning har en betydande roll i CAM-processen, och möjliggör nya och innovativa lösningar inom automatiserad design för tillverkning, säger Sandviks VD och koncernchef, Stefan Widing.

Postability grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Cambridge, Ontario, i Kanada. År 2022 uppgick bolagets intäkter till cirka 30 miljoner kronor (CAD 4.1 miljoner). Påverkan på Sandviks EBITA-marginal och vinst per aktie kommer att vara begränsad. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Stockholm, 1 augusti 2023

Sandvik AB

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070 782 6374 eller Johannes Hellström, presschef, tel. 070 721 1008.

Datum 2023-08-01, kl 15:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!