Safello publicerar delårsrapport för det första kvartalet 2023

REG

Stockholm den 12 maj 2023 | Idag publicerar Safello Group AB (“Safello”) bolagets första delårsrapport för 2023. Rapporten finns tillgänglig på safello.com/ir. I det första kvartalet fortsatte Safello arbetet med operationella förbättringar och vände till vinst. EBITDA förbättrades till 1,4 MSEK jämfört med -3,1 MSEK under motsvarande period föregående år. Nettoresultatet uppgick till 3,0 MSEK (-4,0).

Sammanfattning av första kvartalet (januari-mars 2023) 

  • Nettoomsättningen minskade med -33% och uppgick till 138,1 MSEK (205,2). 
  • Bruttoresultatet ökade med +34% och uppgick till 11,4 MSEK (8,5). Uttagsavgifter bidrog med 2,9 MSEK (0,0).
  • Rörelseresultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) uppgick till 1,4 MSEK (-3,1). 
  • Rörelseresultatet uppgick till 3,0 MSEK (-4,0). Resultatet påverkades med ca. 2,5 MSEK av en uppskrivning av långsiktiga kryptoinnehav till marknadsvärde.
  • Periodens resultat uppgick till 3,0 MSEK (-4,0). 
  • Resultat per aktie baserat på genomsnittligt antal aktier (20 449 600 aktier) uppgick till 0,15 kronor (-0,20) i kvartalet.
  • Resultat per aktie baserat på genomsnittligt antal aktier efter potentiell utspädning (21 440 668 aktier) uppgick till 0,14 kronor (-0,19).
  • Koncernen hade vid utgången av det första kvartalet en kassa på 19,8 MSEK (jämfört med 21,3 MSEK per 31 december 2022) och i tillägg 18 BTC (18) och 110 ETH (110) i likvida kryptotillgångar. Marknadsvärdet på kryptotillgångarna uppgick till 7,4 MSEK (4,4) per utgången av det första kvartalet. Det bokförda värdet är 7,4 MSEK (4,9), till följd av en uppskrivning till marknadsvärde motsvarande 2,5 MSEK.
  • Antalet exekverade ordrar minskade med -3% till 63 158 stycken (64 841).

Väsentliga händelser under kvartalet

  • Den 12 januari adderade Safello tre nya kryptovalutor till utbudet: USDC, Algorand och Uniswap. Safello är den första svenska kryptomäklaren att erbjuda USDC, som är en så kallad stable coin, till sina kunder. I samband med lanseringen möjliggörs även uttag och insättning av de befintliga kryptovalutorna Polygon och Chainlink. 
  • Den 22 februari utsåg Safello Viktoria Berglund Blohmé till Head of Finance. Johan Edin lämnar rollen som CFO. Förändringen träder i kraft i augusti 2023.
  • Den 9 mars meddelade Safello att Frank Schuil har blivit utsedd till styrelseordförande och att Emelie Moritz tillträder positionen som VD. Emelie Moritz anslöt till Safello i mars 2022 som operativ chef och har sedan dess bidragit till Safellos utveckling mot att bli Sveriges ledande kryptomäklare. Tidigare styrelseordförande Jacob Jacobsson, som har avgått från sitt ordförandeskap, kvarstår i sitt uppdrag som styrelseledamot under hela mandatperioden.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

  • Den 4 april ingick Safello ett avtal med BCB Group, en global infrastruktur- och betaltjänstleverantör för företag verksamma inom ekosystemet för digitala tillgångar. Tillämpningen av BCB Groups tjänster ska komplettera och stärka Safellos infrastruktur för handel och settlement. 
  • Den 27 april sa Handelsbanken upp Safellos tillgång till betalningstjänsterna Swish Handel och Swish Företag med omedelbar verkan på grund av misstanke om att Safellos tjänster används för eller i samband med försäljning av varor och tjänster som enligt bankens bedömning strider mot svensk lag eller utländsk lag eller annan författning eller svenskt eller utländskt myndighetsbeslut. Det råder inte samsyn avseende Handelsbankens beslut och Safello utvärderar alternativa betallösningar. 
  • Den 4 maj meddelade Safello att Viktor Fritzén ansluter som styrelseledamot i Safello Group AB. Viktor har erfarenhet av styrelseuppdrag i åtskilliga noterade och onoterade bolag inom finansbranschen, såsom Avanza och CoinShares. Han var tidigare CFO på Leovegas gaming group, som han deltog i att växa från startup till börsbolag. Viktor inledde sin karriär inom equity research på Goldman Sachs och har sedan dess haft ett flertal roller inom investment banking inom teknologisektorn. Viktor ersätter tidigare styrelseledamot Knut Pedersen.
  • Den 5 maj annonserade Safello att direktbetalningar är tillgängliga som betalningsmetod för transaktioner. Safellos kunder kan säkert köpa digitala tillgångar genom direktbetalning. Alternativet för direktbetalningar tillhandahålls av en utomstående betaltjänstleverantör och ersätter den uppsagda betalmetoden Swish. Safello utvärderar löpande att lägga till fler betalmetoder på plattformen. 

– Kryptomarknaden nådde sin botten vid årsskiftet och har under det första kvartalet stabiliserats på en betydligt högre nivå vilket har lett till ett ökat intresse från både privatsparare som företag och finansiella institutioner. Safello har ökat den operativa effektiviteten, fortsatt sänka kostnader, utökat utbudet av kryptovalutor samt utvecklat den interna tradingplattformen för att lättare kunna skala upp handelsvolymer.  Som en konsekvens av det levererar Safello ett lönsamt kvartal. Under kommande kvartal fortsätter Safello utveckla sin produkt och affär för att skapa värde för våra kunder kombinerat med ett fortsatt fokus på kostnaderna vars reduceringar kommer att ge full effekt under fjärde kvartalet 2023, säger Emelie Moritz, VD för Safello.

Idag klockan 10.00 presenterar Safello delårsrapporten och genomför en Q&A. Presentationen hålls på engelska och livesänds på Safellos LinkedIn och YouTube

Av miljö- och kostnadsskäl har Safello Group AB beslutat att inte skriva ut rapporten. En utskrift kan distribueras till aktieägarna på begäran.

###


Denna information är sådan som Safello Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl 08:00 den 12 maj 2023.

För mer information, vänligen kontakta
Johan Edin, CFO, ir@safello.com

Certified Adviser
Amudova AB är Safellos certified adviser. Tel: 08-546 017 58. E-mail: info@amudova.se

Safello är Nordens ledande kryptomäklare med över 300 000 användare. Företaget vill göra krypto tillgängligt för alla. Safello erbjuder ett säkert sätt att köpa, sälja och lagra krypto i sömlösa transaktioner med omgående leverans. Safello är verksamt i Sverige och är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen sedan 2013 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2021. För mer information besök www.safello.com.

Datum 2023-05-12, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!