Safello byter bank på grund av Handelsbankens uppsägning av affärsrelationen

REG

Stockholm den 29 juni 2023 | Safello, Nordens ledande kryptomäklare byter bank på grund av att Handelsbanken sagt upp Safellos affärsrelation. 

Efter uppsägningen av Safellos tillgång till Swish tidigare detta år, har Handelsbanken valt att säga upp sin affärsrelation med Safello-koncernen. Beslutet innebär att Handelsbanken inte längre kommer tillhandahålla bankkonton och därtill hörande tjänster till koncernen. Tjänsterna avslutas tidigast 30 september 2023.

Orsaken till uppsägningen uppges vara otillräcklig kunskap om Safello som kund. Handelsbanken godkände Safellos KYC under Q4 2022 och har sedan dess inte krävt någon ny dokumentation. Handelsbanken har inte kommunicerat några andra skäl till uppsägningen.

Safello och Handelsbanken kommer att arbeta för en migration av operationella volymer för att tillfredsställa ett starkt kundskydd. Per dags dato har Safello bankkonton hos Jyske Bank och Schweiziska FlowBank, ett klientmedelskonto hos Schweiziska Incor Bank via BCB Group, och har påbörjat onboardingprocesser med flertalet banker i Europa och Sverige. 

-Detta var ett förväntat nästa steg efter Handelsbankens tidigare agerande. Vi har vidtagit åtgärder för att förbereda en migration från Handelsbanken i syfte att bibehålla affärskontinuitet. Framöver kommer Safello att ha flera bankrelationer och betaltjänstleverantörer för att minimera koncentrationsrisker med motparter.”, säger Emelie Moritz, vd, Safello. 

###


Denna information är sådan som Safello Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 juni 2023.

För mer information, vänligen kontakta
Emelie Moritz, CEO, ir@safello.com

Certified Adviser
Amudova AB är Safellos certified adviser. Tel: 08-546 017 58. E-mail: info@amudova.se

Safello är Nordens ledande kryptomäklare med över 320 000 användare. Företaget vill göra krypto tillgängligt för alla. Safello erbjuder ett säkert sätt att köpa, sälja och lagra krypto i sömlösa transaktioner med omgående leverans. Safello är verksamt i Sverige och är registrerat som finansiellt institut hos Finansinspektionen sedan 2013 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2021. För mer information besök www.safello.com

Datum 2023-06-29, kl 17:24
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!