S2Medical AB (publ) tecknar tillverkningsavtal med distributör i Saudiarabien

REG

S2Medical AB (publ) ("Bolaget") har idag slutit ett tillverkningsavtal för Epiprotect med Bolagets distributionspartner i Saudiarabien, Arabian Trade House (ATH). Avtalet ger en upfront-summa om ca 2,2 miljoner SEK som sedan kan avropas från i form av färdiga produkter eller råvara för slutpaketering. Tillverkningen kommer att ske genom ATHs tillverkningsarm Arabian House for Industries (AHI). Avtalet ger AHI en exklusiv rätt att tillverka produkter för den Saudiska marknaden vilket kan komma att utökas till fler länder i MENA-regionen. Vidare innehåller avtalet förpliktelser om beställningar uppgående till totalt 14 miljoner SEK över de kommande 3 åren samt en ökning med minst 20 % per år för efterföljande år för att behålla tillverkningsrätten. Under förutsättning att villkoren i avtalet följs löper avtalet över 15 år.

 

Tillverkningen omfattar enbart slutpaketering av individuella produkter från råvara och påverkar således inte kunskaper kring tillverkningen av materialet till Epiprotect vilket fortsatt kommer skyddas som företagshemlighet och tillverkas vid Bolagets fabrik i Linköping. Som tidigare nämnts kommer AHIs produktion enbart att förses på den Saudiska marknaden med en potentiell option för länderna i MENA-regionen vilket i förekommande fall kommer att regleras i separat avtal. Kostnader för upprättande av den lokala produktionsanläggningen kommer att bäras av AHI.

 

"Lokala produktionssteg har blivit en viktig del för att kunna ta större marknadsandelar i Saudiarabien. ATH och AHI har den sedan tecknandet av distributionsavtalet visat sig vara en stabil och pålitlig partner i regionen och vi ser mycket fram emot att fördjupa vårt samarbete." säger Bolagets CEO Petter Sivlér

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-06-08 17:15 CET.

Datum 2023-06-08, kl 17:15
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!