S2Medical AB (publ) har inlämnat ny kompletterad ansökan om företagsrekonstruktion

REG

S2Medical AB (publ) meddelade den 8e September 2023 att dess styrelse har fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion vid Linköpings tingsrätt. Bolaget meddelade senare samma dag att Tingsrätten avslagit ansökan samt att Bolaget avsåg att skicka in en uppdaterad ansökan efter helgen, vilket nu sker. Beslutet baseras alltjämt på bolagets nuvarande ekonomiska situation och bedöms vara en nödvändig åtgärd för att ge bolaget det andrum som krävs för att förhandla fram en hållbar och långsiktig finansiell lösning. Beslutet innebär att bolaget tillfälligt ställer in sina betalningar.

Bolaget föreslår Hans Andersson vid Advokatbyrån Kaiding KB i Piteå som företagsrekonstruktör. Hans Andersson och Advokatbyrån Kaiding har stor och långvarig erfarenhet av obeståndsrättslig rådgivning. Hans Andersson är ordförande vid rekonstruktions- och konkursförvaltarkollegiet, REKON och var utsedd till att ingå som expert i utredningen om nya regler för företagsrekonstruktion.

Den nya ansökan adresserar domstolens synpunkter på Bolagets tidigare rekonstruktionsansökan genom att det nu är en större mängd förfallna fordringar samt presenterar en mer konkret plan för hur rekonstruktionen framgångsrikt kan genomföras.

Ett exempel i ansökan på en finansiell aktör som har uttryckt ett intresse av att vara del i förhandlingarna är det svenska investmentbolaget PGAB. PGAB är helägt av Peter Gyllenhammar och har en mycket god historik av lönsamhet, en stark finansiell ställning och ett eget kapital som överstiger 2 000 MSEK. PGAB har även tidigare erfarenhet av att medverka i framgångsrika företagsrekonstruktioner vilket bör stärka S2Medical i domstolens bedömning om möjlighet till fortsatt drift och slutligen en framgångsrik rekonstruktion.

Styrelsen och ledningen i S2Medical ser fortsatt rekonstruktionen som en nödvändighet för att skapa det andrum som krävs för att omstrukturera bolagets skulder, fokusera på sina kärnverksamheter och skapa en stabil grund för framtida tillväxt. Styrelsens ambition är alltjämt att genomföra rekonstruktionen med minimal påverkan på bolagets kärnverksamhet och med målsättningen att alla fordringsägare ska kunna få betalt för sina fordringar, dock eventuellt med partiell fordringsreduktion. Bolaget bedömer sig ha starka tillgångar och goda möjligheter för att nå lönsamhet med rätt strategi och partnerskap.

Som en del av rekonstruktionen avser bolaget även fortsättningsvis att intensifiera existerande kontakter med intressenter avseende teknologiförsäljning och partnerskap. Dessa intressenter utgör stora globala aktörer inom branschen. Bolaget kommer vid dessa kontakter att sträva efter en affär som leder till att bolagets långsiktiga lönsamhet bevaras och att bolaget tillförs kapital som möjliggör för bolaget att lösa skuldsituationen.

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-09-11 10:24 CET.

Datum 2023-09-11, kl 10:24
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!