S2Medical AB (publ) ansöker om företagsrekonstruktion

REG

S2Medical AB (publ) meddelar idag att dess styrelsen har fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion vid Linköpings tingsrätt. Beslutet baseras på bolagets nuvarande ekonomiska situation och bedöms vara en nödvändig åtgärd för att ge bolaget det andrum som krävs för att förhandla fram en hållbar och långsiktig finansiell lösning. Beslutet innebär att bolaget tillfälligt ställer in sina betalningar. S2Medical föreslår i ansökan advokaten Magnus Löfving vid advokatfirman Lindahl KB som rekonstruktör.

S2Medical har sedan 2013 varit pionjärer inom sårbehandling och bolaget har framgångsrikt skapat ett helhetskoncept för sårläkning. Trots bolagets framsteg och erkännande på flera internationella marknader, har bolaget mött ekonomiska utmaningar, särskilt i ljuset av den globala pandemin och dess påverkan på bolagets förmåga att interagera med kunder.

Över åren har bolaget genomfört flera framgångsrika nyemissioner av aktier, vilket belyser marknadens förtroende för S2Medicals vision. Trots detta har externa omständigheter, så som pandemin och den ryska invasionen av Ukraina, försvårat bolagets kommersialisering. Bolaget har under denna period tvingats in i ogynnsamma lån och lånevillkor som förvärrat bolagets ekonomiska situation och försvårat möjligheten för bolaget att ta sig ur situationen. Över tid har lånets villkor, särskilt den kumulativa räntan och återkommande uppläggningsavgifter, förvärrat Bolagets skuldsituation. Efter senaste återbetalningen i juli 2023 hade bolaget en skuld om ca 6 M SEK, denna skuld har enbart genom uppläggningsavgifter och kumulativ ränta vuxit till ca 8,9 M SEK på mindre än 3 månader. Fordringsägarnas vetorätt i avgörande beslut har ytterligare begränsat Bolagets manöverutrymme och nödgat Bolaget att acceptera för verksamheten ogynnsamma låne- och återbetalningsvillkor. I samband med bolagets senaste företrädesemission av units, som tecknades till 85 procent, kommunicerade bolaget att det fanns en risk för att bolaget skulle behöva ansöka om rekonstruktion om nyemissionen inte fulltecknades, vilket nu sker.

Styrelsen och ledningen i S2Medical ser rekonstruktionen som en nödvändighet för att skapa det andrum som krävs för att omstrukturera bolagets skulder, fokusera på sina kärnverksamheter och skapa en stabil grund för framtida tillväxt. Styrelsens ambition är att genomföra rekonstruktionen med minimal påverkan på bolagets kärnverksamhet och med målsättningen att alla fordringsägare ska kunna få betalt för sina fordringar, dock sannolikt med partiell fordringsreduktion. Bolaget bedömer sig ha starka tillgångar och goda möjligheter för att nå lönsamhet med rätt strategi och partnerskap.

Som en del av rekonstruktionen avser bolaget att intensifiera existerande kontakter med intressenter avseende teknologiförsäljning och partnerskap. Dessa intressenter utgör stora globala aktörer inom branschen. Bolaget kommer vid dessa kontakter att sträva efter en affär som leder till att bolagets långsiktiga lönsamhet bevaras och att bolaget tillförs kapital som möjliggör för bolaget att lösa skuldsituationen.

Denna information är sådan som S2Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-09-08 08:59 CET.

Datum 2023-09-08, kl 08:59
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!