Sara Diez Jauregui föreslås som ny styrelseledamot i RevolutionRace

Valberedningen har idag meddelat att Sara Diez Jauregui föreslås utses till ny styrelseledamot. Förslaget innebär att styrelsen kompletteras med en ledamot som är oberoende i förhållande till bolaget och koncernledningen samt till bolagets större aktieägare. Styrelsen för RevolutionRace avser, med anledning av valberedningens förslag, att kalla till en extra bolagsstämma.

Valberedningen i RVRC Holding AB (publ) (”RVRC”) bestående av Øistein Widding (utsedd av Altor Fund IV (No.1) AB och Altor Fund IV (No.2) AB), Peter Algar (utsedd av Nyrensten Global Holding AB), Caroline Sjösten (utsedd av Swedbank Robur Fonder AB) och Andreas Källström (styrelsens ordförande), föreslår att RVRC:s styrelse utökas med en styrelseledamot och att Sara Diez Jauregui utses till ny styrelseledamot i RVRC.
 
”Jag är väldigt nöjd med valberedningens förslag att utse Sara Diez Jauregui till ny styrelseledamot i RVRC. Sara är en mycket energisk, driven ledare och styrelserådgivare med mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom mode, sportdetaljhandel och digitala plattformar med ett etablerat nätverk inom detaljhandel och mode och kommer därmed att vara ett bra tillskott till RVRC:s styrelse”, säger Andreas Källström Säfweräng, styrelseordförande.
 
Sara Diez Jauregui (född 1975) har en masterexamen i internationellt företagande och handel från ESIC Business & Marketing School i Madrid. Hon är vice VD för damkategorin och kategorin egna varumärken på Zalando med gruppansvar för hållbarhet, mångfald och inkludering och har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom mode, sporthandel och digitala plattformar för världsledande företag, såsom Zara (Inditex), Nike och Zalando. Sara Diez Jauregui innehar inga aktier i RVRC. Sara Diez Jauregui bedöms som oberoende i förhållande till bolaget, koncernledningen och bolagets större aktieägare.
 
Mer information om den extra bolagsstämman kommer framgå av kallelsen till den extra bolagsstämman som offentliggörs genom ett separat pressmeddelande.
 
För mer information, kontakta gärna:
Jesper Alm, CFO
E-mail: jesper.alm@revolutionrace.se

Desirée Holmér, IR Manager
E-mail: desiree.holmer@revolutionrace.se

Datum 2023-08-03, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!