RevolutionRace har beslutat att utnyttja bemyndigande om återköp av egna aktier

MAR

Styrelsen i RVRC Holding AB (publ) (”RevolutionRace”) har beslutat att, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 21 november 2023, förvärva egna aktier på Nasdaq Stockholm. Syftet med återköpet är bland annat att justera bolagets kapitalstruktur och att bidra till aktieägarvärde.

 Återköpen av egna aktier är föremål för följande villkor:

  • Förvärv får ske upp till ett sammanlagt belopp om 200 miljoner kronor. RevolutionRace innehav av egna aktier får dock inte vid någon tidpunkt överstiga tio (10) procent av samtliga aktier i bolaget.
  • Förvärv ska ske på Nasdaq Stockholm i enlighet med dess regelverk Nordic Main Market Rulebook for Issuers of Shares.
  • Förvärv får ske vid ett eller flera tillfällen mellan den 2 februari 2024 och årsstämman 2024. Inga förvärv kommer att göras under trettio dagar innan bolaget offentliggör en finansiell rapport.
  • Förvärv får ske till ett pris som faller inom det på Nasdaq Stockholm vid var tid registrerade kursintervallet, varmed avses intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.
  • Förvärv får även ske genom blockaffärer i enlighet med tillämpliga regler.
  • Betalning för förvärvade aktier ska erläggas kontant.
  • I linje med årsstämmans bemyndigande är syftet med återköpet att justera bolagets kapitalstruktur, för att bidra till aktieägarvärdet och att kunna utnyttja attraktiva förvärvsmöjligheter genom att helt eller delvis finansiera framtida förvärv med bolagets egna aktier.

Återköpen kommer att genomföras av Carnegie Investment Bank AB, som kommer att agera enligt instruktioner från RevolutionRace.
 
Det totala antalet aktier i RevolutionRace uppgår till 112 918 918. RevolutionRace innehar vid tidpunkten för detta pressmeddelande inga egna aktier.

Datum 2024-02-02, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!