Beslut vid RevolutionRace årsstämma 2023

MARKN.

Vid RVRC Holding AB (publ):s årsstämma den 21 november 2023 fattades nedanstående beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkning
Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen för räkenskapsåret 2022/23.

Utdelning
I enlighet med styrelsens förslag beslutade årsstämman om utdelning om 0,86 kronor per aktie. Avstämningsdagen för rätt till utdelning fastställdes till 23 november 2023. Utdelningen beräknas komma att utsändas av Euroclear Sweden AB med start den 28 november 2023.

Ansvarsfrihet
Styrelseledamöterna och verkställande direktörerna beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022/23.

Val av styrelse
Till styrelseledamöter omvaldes Sara Diez Jauregui, Cecilie Elde, Andreas Källström Säfweräng och Niclas Nyrensten. Alexander Martensen-Larsen, Birgitta Stymne Göransson and David Thörewik valdes som nya styrelseledamöter. Alexander Martensen-Larsen valdes till styrelsens ordförande.

Arvode till styrelsen
Styrelsearvode beslutades att, exklusive utskottsarvode, utgå med 550 000 kronor (525 000) till ordföranden och 260 000 kronor (210 000) till var och en av de övriga bolagsstämmovalda ledamöterna. För arbete i revisionsutskottet beslutades ersättning att utgå med 110 000 kronor (105 000) till ordföranden och 60 000 kronor (55 000) till var och en av de övriga ledamöterna. För arbete i ersättningsutskottet beslutades ersättning att utgå med 70 000 kronor (65 000) till ordföranden och 40 000 kronor (35 000) till var och en av de övriga ledamöterna.

Val av revisor
Till bolagets revisor omvaldes revisionsbolaget Ernst & Young AB för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Ernst & Young AB har meddelat att auktoriserade revisorn Andreas Mast fortsatt kommer att vara huvudansvarig revisor. Det beslutades att arvode till revisorn ska utgå enligt godkänd räkning.

Ersättningsrapport
Årsstämman beslutade att godkänna styrelsens rapport över ersättningar enligt 8 kap. 53 a § aktiebolagslagen för räkenskapsåret 2022/23.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Styrelsen är bemyndigad att, inom ramen för bolagsordningen, vid ett eller flera tillfällen, fram till tiden för nästa årsstämma besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Sådant emissionsbeslut ska kunna fattas med bestämmelse om apport, kvittning eller kontant betalning. Antalet aktier som ska kunna ges ut genom nyemission av aktier, utnyttjande av teckningsoptioner eller konvertering av konvertibler ska inte överstiga 10 procent av det registrerade aktiekapitalet vid tidpunkten för årsstämman 2023.

Bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av egna aktier
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om förvärv och överlåtelse av egna aktier. Förvärv får ske på Nasdaq Stockholm, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, av högst så många egna aktier att det egna innehavet vid var tid inte överstiger tio (10) procent av samtliga aktier i bolaget, till ett pris som faller inom det på Nasdaq Stockholm vid var tid registrerade kursintervallet. Överlåtelse får under samma tid ske av högst så många aktier som bolaget innehar vid tidpunkten för styrelsens beslut, på Nasdaq Stockholm eller i samband med förvärv av bolag eller verksamheter på marknadsmässiga villkor, till ett pris som faller inom det på Nasdaq Stockholm registrerade kursintervallet. Bemyndigandet innefattar rätt att besluta om avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Beslut om incitamentsprogram
Stämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om införande av ett långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram (LTIP 2023/2027) för cirka 20 nuvarande och eventuellt tillkommande ledande befattningshavare och andra nyckelpersoner inom RevolutionRace-koncernen. Programmet innebär att högst 750 000 teckningsoptioner emitteras för efterföljande överlåtelse till deltagarna. Överteckning får inte ske. Överlåtelse av teckningsoptionerna avses ske så snart som praktiskt möjligt efter årsstämman 2023, dock senast 31 december 2023. Överlåtelse till eventuellt tillkommande Deltagare får dock ske fram till och med 30 juni 2024. Överlåtelse ska ske till marknadsmässigt pris och enligt de principer som anges i styrelsens förslag. Teckning av aktier med stöd av teckningsoptionerna kan ske under perioden 2 januari 2027–2 juli 2027. Teckningskursen vid nyteckning av aktier ska motsvara 140 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under de fem handelsdagar som föregår den tidpunkt då deltagarna som omfattas av LTIP 2023/2027 förvärvar teckningsoptionerna, dock lägst aktiens kvotvärde. Den maximala utspädningseffekten av programmet är cirka 0,66 procent beräknat såsom antalet tillkommande aktier i förhållande till antalet befintliga aktier.

Datum 2023-11-21, kl 11:10
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!