Rottneros investerar för ökad produktion av CTMP

Den tillkommande volymen CTMP-massa är främst avsedd för de växande marknadssegmenten kartong och förpackningar samt mjukpapper. Givet den låga investeringskostnaden per ton stärker Rottneros sin långsiktiga konkurrenskraft på den växande CTMP marknaden.

”Beslutet att väsentligt öka kapaciteten inom CTMP är en milstolpe i den fortsatta utvecklingen av Rottneroskoncernen som en ledande nischaktör inom den globala massaindustrin. Det är även ett offensivt nästa steg i strukturomvandlingen av Rottneros Bruk efter sliplinjens avveckling. Vi bedömer att de framtida lönsamhetsförutsättningarna för CTMP är mycket goda, inte minst genom den stadigt växande efterfrågan på förpackningar, som utgör ett av de viktigaste användningsområdena”, säger Lennart Eberleh, Rottneros vd och koncernchef.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

För ytterligare information vänligen kontakta:
Lennart Eberleh, verkställande direktör och koncernchef, Rottneros AB, +46 (0)270 622 65, lennart.eberleh@rottneros.com

Datum 2023-04-26, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!