Ronneby UK Limiteds förslag inför extra bolagsstämma i Resurs Holding

MARKN.

Resurs Holding AB (publ) ("Resurs" eller "Bolaget") har, på begäran av Ronneby UK Limited ("Ronneby"), som per den 4 oktober 2024 ägde cirka 87 procent av aktierna och rösterna i Resurs [1] , kallat till en extra bolagsstämma den 10 oktober 2024. Ronneby har nu framlagt nedan förslag inför extra bolagsstämman avseende val och arvodering av styrelse.

Bestämmelse av antalet styrelseledamöter (punkt 7)
Ronneby föreslår att den extra bolagsstämman beslutar att styrelsen ska bestå av åtta (8) ledamöter.

Fastställande av arvoden åt styrelseledamöterna (punkt 8)
Ronneby föreslår att arvode för ordinarie styrelsearbete för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska vara oförändrat och utgå enligt följande:

  • 1 320 000 kronor till styrelsens ordförande,
  • 440 000 kronor till var och en av de övriga styrelseledamöterna.

Ronneby föreslår vidare att arvode för arbete inom styrelsens utskott för tiden intill slutet av nästa årsstämma ska vara oförändrat och utgå enligt följande:

  • 100 000 kronor till ordförande och 50 000 kronor till envar av övriga ledamöter i Audit Committee,
  • 330 000 kronor till ordförande och 165 000 kronor till envar av övriga ledamöter i Corporate Governance Committee,
  • 50 000 kronor till ordförande och 25 000 kronor till envar av övriga ledamöter i Remuneration Committee

Ersättningen för nyvalda styrelseledamöter kommer att justeras proportionerligt i förhållande till deras mandattid för perioden fram till nästa årsstämma. Ronneby föreslår dock att inget arvode, inklusive för utskottsarbete, ska utgå till de föreslagna styrelseledamöterna Gustaf Martin-Löf, Peter Rutland och Martin Iacoponi samt styrelseledamoten Martin Bengtsson, för perioden intill slutet av nästa årsstämma.

Val av styrelseledamöter och entledigande av styrelseledamöter (punkt 9)
Ronneby föreslår att den extra bolagsstämman väljer Lennart Jacobsen, Fredrik Carlsson, Gustaf Martin-Löf, Peter Rutland och Martin Iacoponi till nya styrelseledamöter tillsammans med befintliga styrelseledamöter Martin Bengtsson, Ola Laurin och Mikael Wintzell. Det föreslås att övriga nuvarande styrelseledamöter Marita Odélius, Lars Nordstrand, Pia-Lena Olofsson och Harald Walden entledigas.

Mikael Wintzell och Ola Laurin kommer att förbli styrelseledamöter för att säkerställa kontinuitet i Resurs och Resurs Bank under ägarövergången. Mikael Wintzell har informerat Ronneby om att han kommer att avböja omval vid årsstämman 2025, efter att övergången till den nya ägarstrukturen har slutförts.

Mer information om de till nyval föreslagna styrelseledamöterna:

Namn: Lennart Jacobsen
Född: 1966
Utbildning och arbetslivserfarenhet: Lennart har en Masterexamen i elektroteknik telekommunikation från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Under de senaste 25 åren har han haft flera ledande positioner inom banksektorn, bland annat som Executive Vice President och Global Head of Retail Banking på Nordea samt VD i norden för GE Capital Global Banking AB. Lennart var även tidigare styrelseordförande i Careium Group AB, Doro Group AB och Qliro AB.
Andra väsentliga uppdrag: Lennart är för närvarande styrelseordförande i SEK (Svensk Exportkredit AB) och Playground Group AB samt styrelseledamot i Swedbank Robur AB och Oryx Holding AB. Lennart är också VD, grundare och styrelseledamot i Invesi Investment AB.
Aktieinnehav (inkl närståendes innehav): -
Oberoende: Lennart är oberoende I förhållande till Bolaget och dess ledning samt i förhållande till Bolagets större aktieägare.

Namn: Fredrik Carlsson
Född: 1970
Utbildning och arbetslivserfarenhet: Fredrik Carlsson har en MBA och en kandidatexamen i företagsekonomi. Fredrik har tidigare varit Global Head of Research, SEB Enskilda, Head of Equites, Andra AP-fonden, Bank of America/Merill Lynch och HSBC.
Andra väsentliga uppdrag: För närvarande är Fredrik styrelseordförande i Svolder Aktiebolag och Sten A Olssons Pensionsstiftelse, och styrelseledamot i Solid Försäkringsaktiebolag och Torsten och Wanja Söderbergs Stiftelser. Fredrik är även styrelseledamot i Ronneby.
Aktieinnehav (inkl närståendes innehav): 173 295 644 aktier. [1]
Oberoende: Fredrik är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, men är inte oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare.

Namn: Gustaf Martin-Löf
Född: 1977
Utbildning och arbetslivserfarenhet: Gustaf Martin-Löf är examinerad från European Business School, London. För närvarande är Gustaf partner på CVC och chef för CVC:s stockholmskontor, och han började på CVC år 2006. Gustaf har tidigare arbetat på PricewaterhouseCoopers i avdelningen för Transaction Services i fem år, där han var engagerad i det nordiska private equity-teamet.
Andra väsentliga uppdrag: Gustaf är styrelseledamot i Synsam Group, Ahlsell AB (publ), Cary Group (Teniralc TopCo AB) och Etraveli Group Holding AB, samt styrelseordförande i Flugo Group Holdings AB. Gustaf är även styrelseledamot i Ronneby.
Aktieinnehav (inkl närståendes innehav): 173 295 644 aktier. [1]
Oberoende: Gustaf är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, men är inte oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare.

Namn: Peter Rutland
Född: 1979
Utbildning och arbetslivserfarenhet: Peter Rutland har en masterexamen från University of Cambridge och en MBA från INSEAD. Peter är för närvarande managing partner på CVC och global chef för CVC:s private equity-verksamhet inom finanssektorn. Peter har tidigare arbetat för Advent International och Goldman Sachs.
Andra väsentliga uppdrag: Peter är styrelseledamot i NewDay, Pension Insurance Corporation, TMF och Paysafe. Peter är även styrelseledamot i Ronneby.
Aktieinnehav (inkl närståendes innehav): 173 295 644 aktier. [1]
Oberoende: Peter är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, men är inte oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare.
 
Namn: Martin Iacoponi
Född: 1990
Utbildning och arbetslivserfarenhet: Martin Iacoponi har en masterexamen i ekonomi från University of Cambridge. Martin är för närvarande managing director på CVC, där han började 2015, och har tidigare arbetat på Credit Suisse i tre år, där han arbetade i gruppen för finansiella institutioner i London.
Andra väsentliga uppdrag: Martin är styrelseledamot i Dale Underwriting Partners, Riverstone International och Domestic & General. Martin är även styrelseledamot i Ronneby.
Aktieinnehav (inkl närståendes innehav): 173 295 644 aktier. [1]
Oberoende: Martin är oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, men är inte oberoende i förhållande till Bolagets större aktieägare.
 
Val av styrelseordförande (punkt 10)
Ronneby föreslår att den extra bolagsstämman väljer Lennart Jacobsen till ny styrelseordförande, i stället för den nuvarande styrelseordföranden Martin Bengtsson.
____________________

Den extra bolagsstämman hålls torsdagen den 10 oktober 2024 klockan 13:00 på Dunkers Kulturhus, Kungsgatan 11, Helsingborg.

MER INFORMATION:
Sofie Tarring Lindell, CFO och Head of IR, +46-73-644 33 95, sofie.tarringlindell@resurs.se
Lena Johansson, Legal Counsel, +46-72-0069363, lena.johansson@resurs.se

[1] Ronnebys aktieinnehav i Resurs per den 4 oktober 2024 (exklusive aktier som lämnats in under den sista acceptfristen i erbjudandet till aktieägarna i Resurs, vilken löpte ut den 4 oktober 2024).

Datum 2024-10-07, kl 08:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!