Kallelse till extra bolagsstämma

MARKN.

På begäran av Ronneby UK Limited (”Ronneby”), som efter fullföljande av det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Resurs Holding AB (publ) (”Resurs” eller ”Bolaget”), innehar cirka 80 procent av aktierna i Resurs, kallas härmed aktieägarna i Bolaget till extra bolagsstämma torsdagen den 10 oktober 2024 klockan 13:00 på Dunkers Kulturhus, Kungsgatan 11, Helsingborg. Inregistreringen börjar klockan 12:30.

RÄTT ATT DELTA

Aktieägare som önskar delta vid stämman ska:

(i) vara upptagen som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena per avstämningsdagen, onsdagen den 2 oktober 2024, och

(ii) senast fredagen den 4 oktober 2024 ha anmält sitt deltagande till Bolaget. Anmälan görs per telefon till 08-402 91 71 (måndag-fredag kl. 09.00-16.00), på Bolagets hemsida www.resursholding.se, per e-post till GeneralMeetingService@euroclear.com eller per post till Resurs Holding AB, ”Bolagsstämma”, c/o Euroclear Sweden AB, Box 191, 101 23 Stockholm. Aktieägare ska i anmälan ange namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och eventuella biträden (högst två).

OMBUD M.M.
Om aktieägare ska företrädas av ombud måste ombudet ha med skriftlig, daterad och av aktieägaren undertecknad fullmakt till stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år, såvida inte längre giltighetstid (dock längst fem år) har angivits i fullmakten. Om fullmakten utfärdats av juridisk person, eller om aktieägare företräds av legala ställföreträdare, krävs kopia av aktuellt registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen. För att underlätta inpassering/registrering vid stämman bör fullmakt samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar tillhandahållas Bolaget senast i samband med sista dagen för anmälan (fredagen den 4 oktober 2024), se adress/e-postadress ovan under ”Rätt att delta”. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets hemsida www.resursholding.se.

FÖRVALTARREGISTRERADE AKTIER
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade genom bank eller annan förvaltare, exempelvis har sina aktier i en depå, måste – utöver att anmäla sig till stämman – begära att aktierna tillfälligt omregistreras i eget namn så att aktieägaren är registrerad i den av Euroclear förda aktieboken per avstämningsdagen onsdagen den 2 oktober 2024. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av förvaltaren senast fredagen den 4 oktober 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken per avstämningsdagen.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två justeringspersoner.
  6. Prövning av om bolagsstämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Bestämmelse av antalet styrelseledamöter.
  8. Fastställande av arvoden åt styrelseledamöterna.
  9. Val av styrelseledamöter och entledigande av styrelseledamöter.
  10. Val av styrelseordförande.
  11. Beslut om upphävande av årsstämmans beslut 2024 om instruktion för valberedningen.
  12. Bolagsstämmans avslutande.

BESLUTSFÖRSLAG
Val av ordförande vid stämman (punkt 2)
Styrelsen föreslår att advokat Ola Grahn eller vid förhinder för honom den som styrelsen i stället anvisar, väljs till ordförande vid stämman.

Bestämmelse av antalet styrelseledamöter (punkt 7), Fastställande av arvoden åt styrelseledamöterna (punkt 8), Val av styrelseledamöter och entledigande av styrelseledamöter (punkt 9) och Val av styrelseordförande (punkt 10)
Ronneby har begärt att ovanstående beslutspunkter tas upp på bolagsstämman och meddelat Bolaget att förslag till beslut kommer att framläggas inför bolagsstämman i så god tid som möjligt, varvid Bolaget kommer att offentliggöra förslagen genom ett pressmeddelande.

Beslut om upphävande av årsstämmans beslut 2024 om instruktion för valberedning (punkt 11)
Som en följd av Bolagets nuvarande aktieägarstruktur anser inte Ronneby att det är ändamålsenligt för Resurs att behålla en valberedning så som följer av Svensk kod för bolagsstyrning. Ronneby föreslår därför att bolagsstämman beslutar att, med verkan från bolagsstämmans beslut, avskaffa instruktionen för Bolagets valberedning antagen av årsstämman 2024.

ÖVRIG INFORMATION
Antal aktier och röster
Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande fanns i Bolaget totalt 200 000 000 aktier med en röst vardera, således totalt 200 000 000 röster. Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande innehar Bolaget inga egna aktier.

Rätt att erhålla upplysningar
På extra bolagsstämman ska styrelsen och den verkställande direktören, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ärenden på dagordningen.

Behandling av personuppgifter
Resurs Holding AB (publ) 556898-2291, med säte i Helsingborg, är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som utförs i samband med bolagsstämman. För information om hur personuppgifter behandlas, se https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf

Resurs Holdings dataskyddsombud
E-post: DPO@resurs.se
Telefon: 042-38 20 00
Adress: Resurs Holding, DPO, Box 22209, 250 24 Helsingborg
 
__________________________
 
Helsingborg i september 2024
RESURS HOLDING AB (PUBL)
STYRELSEN

Non-Swedish speaking shareholders
A translation of this notice to attend the Extraordinary General Meeting of Resurs Holding AB (publ), to be held on Thursday 10 October 2024 is available on www.resursholding.se.

MER INFORMATION:
Sofie Tarring Lindell, CFO och Head of IR, +46-73-644 33 95, sofie.tarringlindell@resurs.se
Lena Johansson, Legal Counsel, +46-72-0069363, lena.johansson@resurs.se

Datum 2024-09-12, kl 13:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 15 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 6000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!