RaySearch Laboratories
Odense universitetssjukhus väljer RayStation
Strålbehandlingskliniken på OUH är känd för att vara i framkant när det gäller automatiserade lösningar för att kunna ge vård av hög kvalitet på ett effektivt sätt, inklusive möjlighet att automatiskt generera behandlingsplaner. Med införandet av RayStation tar kliniken nu nästa steg och vidareutvecklar automatiseringen till att omfatta samtliga delar av dosplaneringsarbetet - från initial planering till färdig behandlingsplan. Valet av RayStation gjordes efter en omfattande utvärdering av marknaden med målet att hitta ett system som gör det möjligt för OUH att fortsätta utvecklingen av nya automatiserade metoder.
RaySearch har under lång tid haft ett starkt fokus på automatisering. RayStation erbjuder flera metoder för automatiserad dosplanering, både med hjälp av maskininlärningstekniker och mer konventionella automatiserade planeringsalgoritmer. I den kommande versionen av RayStation är en ny algoritm för automatiserad optimering, utvecklad av Memorial Sloan Kettering Cancer Center i USA, inkluderad. Ett mål med implementeringen på strålbehandlingscentret i Odense är att analysera fördelarna med olika autoplaneringsmetoder och att kliniskt tillämpa det tillvägagångssätt som är bäst lämpat för den tumör som ska behandlas.
Henrik Robenhagen Jensen, chefsfysiker, Odense universitetssjukhus: "Odense universitetssjukhus har länge varit engagerade i att förbättra kvaliteten på dosplaneringar, med ett starkt forskningsfokus på att förbättra resultaten för cancerpatienter genom toppmodern strålbehandlingsteknik. Vi är glada att inleda detta samarbete med RaySearch och ser det som ett betydelsefullt steg framåt. Vi har stora förhoppningar på att vi genom partnerskapet ska kunna utveckla automatiserad dosplanering, med tonvikt på kvalitet, effektivitet och optimal användning av kliniska resurser."
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: "Vi har länge strävat mot att öka graden av automatisering i RayStation. Vi är därför extra glada att Odense universitetssjukhus huvudsakligen valt RayStation baserat på just denna funktionalitet. Jag är övertygad om att vi kommer att möta klinikens krav på automatisering och ser fram emot deras feedback och ett givande samarbete."
Ordervärdet är 10,5 miljoner DKK (cirka 15,4 miljoner SEK), exklusive servicekontrakt, av vilket majoriteten kommer att intäktsredovisas i det första kvartalet 2025.
Datum | 2025-04-24, kl 13:21 |
Källa | Cision |
