Railway Metrics and Dynamics

RMD tillkännager värdering av patentportfölj

REG

Modellen tar hänsyn till vad Bolaget skulle behöva betala för att licensiera dessa tillgångar om de ägdes av någon annan, och börjar som en liten del av Bolagets intäktsprognoser. Modellen växer gradvis för att spegla tillväxttakten för branschen som helhet. För att säkerställa en robust värdering har AWA Patent dessutom utvecklat tre olika varianter av licensieringsmodellen.

Efter noggrant övervägande, i samråd med revisorer, skatte- och redovisningsexperter, har bolagets styrelse beslutat att skriva upp sina immateriella tillgångar till 65% av det fastställda patentvärdet. Detta inkluderar även de immateriella tillgångar som redan finns redovisade.

Uppskrivningen baseras på bolagets förväntade omsättning från patenten och det värde dessa förväntas generera. Därför bör detta ses som en väsentlig tillgång i bolagets redovisning. Uppskrivningsbeloppet har fastställts med försiktighet och utgör därmed endast en del av den totala värderingen.

Processen att värdera patenten inleddes redan under sista kvartalet 2023. RMD har dock avvaktat med att offentliggöra denna information tills pågående redovisnings-, revisors- och skatterådgivning slutförts. På dessa rådgivarens anmodan tas ovan nämna uppskrivning upp i böckerna för Q1 2024.

Datum 2024-05-21, kl 14:33
Källa Cision
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.