Sahlgrenska sjukhuset väljer Qlucore Insights för satsning på precisionsdiagnostik

Qlucore, som är drivande inom mjukvaruutveckling för precisionsdiagnostik av cancer, har tecknat ett avtal med Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Sjukhuset kommer att använda programvaran Qlucore Insights för att förbättra diagnostiken av akut lymfatisk leukemi (ALL) hos barn. ALL är den vanligaste formen av barnleukemi - 90% av de barn som får leukemi drabbas av ALL.

Sedan tidigare har Qlucore kunder i Danmark och Italien som använder sig av programvaran. Ordern inom precisionsdiagnostik blir den första i Sverige och därmed breddas marknaden. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla analyser som bidrar till en mer precis diagnos och därmed ett bättre val av behandling.

– Våra lösningar kommer att underlätta och möjliggöra förbättrad diagnostik av cancer, i detta fall akut lymfatisk leukemi (ALL). Målet är att läkare enklare kan ställa diagnos och besluta hur sjukdomen ska behandlas, säger Carl-Johan Ivarsson, vd på Qlucore.

Cancerdiagnostik förändras snabbt och Qlucore ligger i framkant av denna utveckling. Med programvaror, som är ensamma i sitt slag, kombineras avancerad visualisering, matematik och biologi och gör det tillgängligt för användaren.

Qlucores lösningar är för närvarande tillgängliga för forskning och arbete med CE-märkning pågår. Bolagets avancerade mjukvaror skapar förutsättningar för en snabbare, bättre och mer precis cancerdiagnostik där AI-baserad maskininlärning gör det möjligt att placera en patient i rätt undergrupp.

Datum 2024-01-16, kl 14:00
Källa MFN
Kopiera toppinvesterare! Med eToros innovativa CopyTrader™, kan du automatiskt kopiera andra investerares beslut. Hitta investerare som du tror på och kopiera deras investeringar i realtid. Inga extra avgifter tas ut för att använda CopyTrader-funktionen.
Copy Trading innebär inte investeringsråd. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ned. Ditt kapital löper risk.