Sahlgrenska sjukhuset väljer Qlucore Insights för satsning på precisionsdiagnostik

Qlucore, som är drivande inom mjukvaruutveckling för precisionsdiagnostik av cancer, har tecknat ett avtal med Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Sjukhuset kommer att använda programvaran Qlucore Insights för att förbättra diagnostiken av akut lymfatisk leukemi (ALL) hos barn. ALL är den vanligaste formen av barnleukemi - 90% av de barn som får leukemi drabbas av ALL.

Sedan tidigare har Qlucore kunder i Danmark och Italien som använder sig av programvaran. Ordern inom precisionsdiagnostik blir den första i Sverige och därmed breddas marknaden. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla analyser som bidrar till en mer precis diagnos och därmed ett bättre val av behandling.

– Våra lösningar kommer att underlätta och möjliggöra förbättrad diagnostik av cancer, i detta fall akut lymfatisk leukemi (ALL). Målet är att läkare enklare kan ställa diagnos och besluta hur sjukdomen ska behandlas, säger Carl-Johan Ivarsson, vd på Qlucore.

Cancerdiagnostik förändras snabbt och Qlucore ligger i framkant av denna utveckling. Med programvaror, som är ensamma i sitt slag, kombineras avancerad visualisering, matematik och biologi och gör det tillgängligt för användaren.

Qlucores lösningar är för närvarande tillgängliga för forskning och arbete med CE-märkning pågår. Bolagets avancerade mjukvaror skapar förutsättningar för en snabbare, bättre och mer precis cancerdiagnostik där AI-baserad maskininlärning gör det möjligt att placera en patient i rätt undergrupp.

Datum 2024-01-16, kl 14:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!