Styrelsen i ProstaLund AB arbetsbefriar avgående VD och tillsätter interims VD

MAR

Styrelsen i ProstaLund AB (”ProstaLund”) har idag fattat beslut om att arbetsbefria VD Johan Wennerholm. Detta efter förra veckans interna händelser och VD:s egenaviserade avgång. Styrelsen tillsätter samtidigt, Micael Karlsson, från advokatfirman Delphi, som tillförordnad VD till dess att en långsiktig interims-, och senare permanent, lösning finns på plats. Rekryteringsarbetet har som tidigare meddelats redan inletts och den löpande verksamheten förblir oförändrad och bedrivs som vanligt.

”När jag tillträdde som ny styrelseordförande i maj i år var det med ambitionen att, tillsammans med styrelse och ledning, ta bolaget till nästa nivå. Den ambitionen kvarstår orubbad både hos mig och övriga styrelsen. Vi agerar på aktieägarnas uppdrag att fullfölja den uppgift och förtroende vi fått. Idag har den enskilt största aktieägaren, Mats Alyhr, begärt en extra bolagsstämma varför min och styrelsens uppgift nu blir att kalla till en stämma och förbereda för den.” säger styrelseordförande Lars Johansson.

Under förra veckan meddelade tre ledningspersoner inom ProstaLund deras avgång vilket tätt följdes av att även VD meddelade att han avsåg att lämna bolaget. Styrelsen arbetade redan för att söka dialog med ledningspersoner, lösa motsättningar och hitta framtida lämplig väg. En styrelseledamot valde även att avgå för att skapa bättre förutsättningar framåt. Någon lösning hann aldrig komma på plats eftersom ledningspersoner istället valde att polisanmäla såväl den avgående styrelseledamoten som styrelseordföranden.

Under måndagen har den enskilt störste aktieägaren Mats Alyhr, som personligen innehar 19,7 % av aktierna i ProstaLund begärt en extrastämma för val av styrelse för att skapa rätt förutsättningar för bolaget framåt. Alyhr har meddelat att förslag till ledamöter kommer att presenteras senast på stämman.

ProstaLunds löpande verksamhet är oförändrad och bedrivs som vanligt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johansson, styrelseordförande ProstaLund AB
Tel: 070-588 81 90
E-post: lars.johansson@prostalund.com

Om ProstaLund
ProstaLund AB är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 4 000 aktieägare. Se även - www.prostalund.se. Våra pressmeddelanden finns även att läsa och ladda ner här: www.prostalund.se/pressmeddelanden.

Datum 2023-09-18, kl 12:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!