Schelin Catheter® har haft premiär i Frankrike

Vid Centre Hospitalier du Pays d'Aix i Aix-en-Provence har Schelin Catheter idag haft premiär i Frankrike.

Dr Marc Fourmarier blev idag först i Frankrike med att använda Schelin Catheter. Tre patienter som genomgick ångbehandling (RezūmTM, Boston Scientific Corporation) fick före ingreppen lokalbedövning med hjälp av ProstaLunds injektionsverktyg.

Under det senaste året har Schelin Catheter använts som injektionsverktyg före ett tusental prostata-behandlingar, varierande metoder, runt om i världen. De största erfarenheterna har varit ångbehandling och i nästan samtliga fall har det fungerat utmärkt att utföra dessa behandlingar i lokalbedövning tack vare ProstaLunds kateter. Idag var det premiär i Frankrike där dr Fourmarier utförde 3 st Rezum och var mycket nöjd med resultatet. På sikt möjliggör detta att han och sjukhuset kan flytta ångbehandlingarna från ett resurskrävande operationsrum till ett vanligt mottagningsrum.

I Frankrike utförs drygt 80.000 aktiva behandlingar av godartad prostataförstoring per år.

Johan Wennerholm, VD ProstaLund: ”Jag blir fortsatt glad men är inte överraskad längre, Schelin Catheter fortsätter att göra urologerna glada och imponerade. Det som är intressant med Frankrike är att vi provar ett nytt försäljningskoncept, agentavtal. ProstaLund säljer direkt till sjukhusen och ”äger” kunden på ett annat sätt. Förutom bättre direktkontakt, möjliggör detta en bättre bruttomarginal jämfört med att gå via distributör. Vi kommer utvärdera denna försäljningskanal med spänning .”

Datum 2023-09-11, kl 15:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!