Schelin Catheter® har blivit godkänd i Schweiz

ProstaLund AB meddelar idag att produkten Schelin Catheter® har blivit registrerad och godkänd för försäljning i Schweiz. Samtidigt har bolaget tecknat ett antal distributionsavtal med några distributörer. De först orderna kommer levereras ut under innevarande kvartal.

ProstaLund har tidigare tecknat distributionsavtal för Storbritannien, Italien, Polen och Spanien i Europa för sina fristående katetrar Schelin Catheter® och CoreFlow® Soft Stent.

”-Schweiz är ingen, och kommer inte bli en, stor marknad för oss, men den är intressant ur många andra aspekter. En aspekt är att det är ett trespråkigt land. Det också en av anledningarna vi inte skrivit exklusivt avtal med en part utan flera. Det kommer också innebära att vi kommer få både tysktalande som fransktalande referenskliniker inom snar framtid, vilket möjliggör fortsatt expansion i länderna runtom. Att Schweiz inte är med i EU och har sina egna regulatoriska regler gör att vi bara valt i detta skede att gå in med Schelin Catheter®. Schweiz är också ett land där man uppskattar hög kvalitet på produkter och tjänster och jag kan mycket väl tänka mig att det kan bli ett land för vår behandlingsmetod när vi senare kommer rulla ut CoreTherm® Eagle i Europa.”, säger VD Johan Wennerholm i en kommentar.

Datum 2023-06-17, kl 10:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!