Schelin Catheter® godkänd i Hainan, Kina

MAR

ProstaLund meddelar i dag att Schelin Catheter® har blivit godkänd för försäljning i provinsen Hainan i Kina.

Hainan är en provins i södra Kina, med regulatoriska regler för medicintekniska produkter som skiljer sig från övriga Kina, och där den europeiska CE-märkningen/dokumentationen oftast är tillräcklig för att produkter ska bli godkända för försäljning. Med hjälp av den kinesiska distributören har ProstaLunds Schelin Catheter® nu blivit godkänd för försäljning i provinsen. Folkmängden i Hainan uppgår till ca 10 miljoner.

Med Schelin Catheter® kan prostata effektivt lokalbedövas på ett enkelt och sterilt sätt. Schelin Catheter® används sedan många år som standard före värmebehandling med ProstaLunds egen metod CoreTherm®. Under 2022 var det världspremiärer för användning av Schelin Catheter® i samband med en rad olika prostata-operationer såsom ångbehandling, grön laseroperation m fl.

Schelin Catheter® gör att de flesta prostataoperationer kan flyttas från resurskrävande operationssalar till enklare mottagningsrum och därmed bidra till stora besparingar i form av vårdpersonalresurser, sängplatser och pengar. Samtidigt behöver patienten inte sövas och kan därmed gå hem direkt efter behandlingen.

Bolaget erhöll i fjol ett godkännande av ett så kallat bruksmönsterpatent för just Schelin Catheter® i Kina. Den kinesiska distributören har, tillsammans med ProstaLund, påbörjat registreringen för hela Kina vilket förväntas ta ca 18-24 månader att få på plats.

”Det är stor glädje för oss att få denna provinsregistrering på plats. Kina är ett land där nationell registrering är krävande både i tid och pengar. Den registrering som erhållits gäller endast inom provinsen Hainan, men det är ett mycket viktigt steg in på den kinesiska marknaden där över 1 000 000 aktiva behandlingar av godartad prostataförstoring genomförs årligen. Idag finns ingen konkurrerande produkt till vår Schelin Catheter®. Den är helt unik och den enda produkt som kan användas för att ge lokal prostatabedövning på ett sterilt sätt direkt in prostatan. ” säger VD Johan Wennerholm i en kommentar.

Datum 2023-04-25, kl 11:20
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!