Schelin Catheter® bryter ny mark igen

Förra veckan användes Schelin Catheter® framgångsrikt vid ASST Grande Ospedale Metropolitano Niguarda i Milano, Italien, i samband med ytterligare en minimalinvasiv metod för behandling av godartad prostataförstoring (BPE). Fyra patienter som genomgick behandlingar med iTindTM (registrerat varumärke för Olympus) fick intraprostatisk lokalbedövning genom ProstaLunds kateter före behandlingarna.

Schelin Catheter® har använts i många år som standard innan värmebehandling med ProstaLunds egen metod CoreTherm®. Med Schelin Catheter® kan prostatan effektivt bedövas på ett enkelt och sterilt sätt. Under det senaste året har katetern använts tillsammans med ett flertal andra prostataprocedurer med utmärkta resultat.

Förra veckan utförde Dr Silvia Secco vid ASST Grande Ospedale Metropolitano Niguarda i Milano, Italien, världspremiären för Schelin Catheter i samband med iTindTM till fyra BPE-patienter. Implantaten har varit på plats fram till idag då de togs bort.

Dr Silvia Secco: "Jag har använt Schelin Catheter tillsammans med andra metoder tidigare, så jag kände redan till fördelarna med den. Men användningen av Schelin Catheter gjorde en stor, stor skillnad jämfört med mina tidigare iTind-patienter. Det har inte varit några klagomål från patienterna och jag är mycket imponerad av resultaten."

Johan Wennerholm, VD ProstaLund: "Jag är mycket nöjd med Dr Seccos världspremiär och resultatet. Vår fantastiska kateter fortsätter att överträffa de höga förväntningarna från urologerna. Jag är mycket nöjd med att vi nu har ett proof of concept för Schelin Catheter i samband med ytterligare en metod."

*iTindTM är ett registrerat varumärke som ägs av Olympus

Datum 2023-07-05, kl 15:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!