ProstaLunds VD avgår på egen begäran

MAR

Johan Wennerholm har meddelat styrelsen att han valt att lämna sin tjänst. Wennerholm kommer arbeta kvar som CEO tills en efterträdare har tillträtt eller senast t.o.m mars nästa år. Wennerholm har varit i ProstaLund sedan augusti 2018, VD sedan 1 januari 2021.

Bakgrunden till Wennerholms besked ligger i att ProstaLunds ledningsgrupp bestående av tre personer förutom Wennerholm själva har sagt upp sig under måndagen. Han ser inte att han har förutsättningarna att driva bolaget utan den kompetens som ledningsgruppen besitter.

VD, Johan Wennerholm kommenterar:

”Bolaget har en fantastisk potential och dess produkter är unika. Jag kommer göra mitt yttersta till att ProstaLund får den framgång som Bolaget förtjänar, även om jag är utanför organisationen. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under de senaste åren. Det är ett välskött bolag som vi lämnar efter oss och jag önskar alla på ProstaLund all framgång."

Ordförande, Lars Johansson kommenterar:

”Först och främst vill jag tacka Johan för hans insatser i ProstaLund. Det är ytterst beklagligt att vi har kommit till den här situationen. Det måste finnas ett förtroende mellan ledning och styrelse och parterna måste jobba åt samma håll. Finns inte det är det bättre att skilja på sig för bolagets bästa. Styrelsen är fast besluten att fokusera på produktportföljens kommersiella potential. Jag och styrelsen har ett digert arbete framför oss. Jag förstår om personer med intresse och ägande i ProstaLund blir bekymrade över den här situationen, jag kan bara säga att jag och styrelsen kommer göra allt som står i vår makt för att kapitalisera bolagets möjligheter.

För ytterligare info:

Lars Johansson, ordförande i ProstaLund

lars.johansson@prostalund.com
070-588 81 90

Datum 2023-09-13, kl 11:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!