Patent har godkänts i Kina

MAR

ProstaLund AB har fått det positiva beskedet att en bruksmönsteransökan avseende deras produkt CoreFlow Soft Stent har godkänts i Kina.

Ett bruksmönsterpatent är en form av enklare patent som kan upprätthållas i 10 år, i detta fall till och med år 2033.

CoreFlow® Soft Stent är en multifunktionsprodukt som kan ersätta eller komplettera en urodynamisk undersökning och dessutom användas när urodynamik ensamt inte är tillämpbart, till exempel om patienten inte kan urinera eller använder kateter. Produkten kan också användas i väntan på en aktiv behandling.

”Detta godkännande är viktigt i vår strävan att stärka IP skyddet kring våra fristående produkter och dess framtida användningsområden. Urodynamik är oftast en flaskhals inom vården med långa väntetider på flera månader. Med vår produkt kan läkaren få svar på en del av sina frågor inom 30 min”, säger VD Johan Wennerholm i en kommentar.

Datum 2023-08-15, kl 12:00
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!