Kommuniké från årsstämma i ProstaLund AB

MARKN.

Årsstämma i ProstaLund AB har hållits i Lund torsdagen den 4 maj 2023.

Fastställande av årsbokslut, resultatdisposition och ansvarsfrihet
Årsstämman i ProstaLund AB beslutade att fastställa resultat- och balansräkning för moderbolaget och koncernresultat- och koncernbalansräkning för verksamhetsåret 2022. Vidare beslutades att till stämmans förfogande stående vinstmedel skulle balanseras i ny räkning och att någon utdelning således ej lämnas. Årsstämman beslutade om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören.

Arvode till styrelse och revisorn
Stämman beslutade att styrelseledamöterna ersätts med 5 prisbasbelopp till styrelsens ordförande och 2 prisbasbelopp vardera till övriga styrelseledamöter (varvid det antecknas att med ”prisbasbelopp” avses prisbasbelopp för 2023). Därutöver beslöts att revisorn ersätts enligt godkänd räkning.

Val av styrelse, styrelseordförande samt revisorer
Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag om Mats Alyhr, Lars Johansson, Sonny Schelin och Marianne Östlund, samt nyval av Annette Colin, alla som ordinarie ledamöter. Lars Johansson valdes till styrelseordförande. Stämman omvalde även Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (”PWC”) som revisor för bolaget, varvid det noterades att PWC meddelat att Lars Nilsson kommer att utses till huvudansvarig revisor.

Bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
Stämman beslutade bemyndiga en enig styrelse att under tiden fram till nästa årsstämma vid ett eller flera tillfällen och inom ramen för bolagsordningens bestämmelser om högsta antal aktier och högsta tillåtna aktiekapital, besluta om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Protokoll från stämman
Protokoll från stämman kommer att publiceras på bolagets hemsida, https://prostalund.se/arsstamma/, senast under vecka 19.
____________________

Datum 2023-05-04, kl 16:05
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!