Kommuniké från årsstämma i ProstaLund AB

MARKN.

Årsstämma i ProstaLund AB har hållits i Lund torsdagen den 30 maj 2024.

Fastställande av årsbokslut, resultatdisposition och ansvarsfrihet
Årsstämman i ProstaLund AB beslutade att fastställa resultat- och balansräkningar för verksamhetsåret 2023. Vidare beslutades att till stämmans förfogande stående vinstmedel skulle balanseras i ny räkning och att någon utdelning således ej lämnas. Årsstämman beslutade även om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören.

Arvode till styrelse och revisorn
Stämman beslutade att styrelseledamöterna ersätts med 5 prisbasbelopp till styrelsens ordförande och 2 prisbasbelopp vardera till övriga styrelseledamöter. Därutöver beslöts att revisorn ersätts enligt godkänd räkning.

Val av styrelse, styrelseordförande samt revisorer
Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag om omval av Per Langö, Paul de Potocki, Tomas Eriksson, Tom Rönnlund och Marianne Östlund, alla som ordinarie ledamöter. Per Langö valdes till styrelseordförande. Stämman omvalde även Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB (”PWC”) som revisor för bolaget, varvid det noterades att PWC meddelat att Johan Rönnbäck kommer att vara huvudansvarig revisor.

Bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler
Stämman beslutade bemyndiga styrelsen att under tiden fram till nästa årsstämma besluta om nyemission, emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt samt med eller utan bestämmelse om apport eller kvittning, som (efter konvertering/teckning) innebär en ökning av aktiekapitalet om högst tjugo (20) procent baserat på det sammanlagda aktiekapitalet i bolaget vid tidpunkten för årsstämman 2024.

Protokoll från stämman
Protokoll från stämman kommer att publiceras på bolagets hemsida, https://prostalund.se/arsstamma/, senast under vecka 23.
____________________

Datum 2024-05-30, kl 14:45
Källa MFN
Alla Aktier tipsar: Nu får du 200 kr gratis när du skapar konto på Nordnet, insatt i fonden Nordnet One Balanserad. Bra tillfälle för dig som inte kommit igång med investeringar än, eller bara testat t.ex. Avanza.
Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet