Hemställan om extrastämma

Styrelsen för ProstaLund (”ProstaLund” eller ”Bolaget”) har idag mottagit en skriftlig begäran, enligt 7 kapitlet 13 § 2 st aktiebolagslagen, om en extrastämma från bolagets enskilt största ägare Mats Alyhr, som personligen innehar 19,7 % av aktierna i Bolaget. Temat för extrastämman är val av styrelse och Mats Alyhr har meddelat att förslag till ledamöter kommer presenteras senast på stämman. I begäran anger Mats Alyhr bl.a. följande;

”För att skapa bästa tänkbara möjligheter för en styrelse att ta ProstaLund till nästa nivå begär jag, i egenskap av största enskilda aktieägare, en extra bolagsstämma. Jag valde under föregående vecka att avgå ur styrelsen i ett försök att skapa arbetsro efter att en historiskt outredd konflikt överskuggat ambitionen styrelsen har att arbeta framåt. De senaste dagarnas händelseutveckling internt inom bolagets ledning visar däremot att ledningen inte delar den strävan att ha bolagets bästa, och därmed aktieägarnas intresse, för ögonen. ProstaLund är ett bolag med stor potential, med produkter som kan komma ännu fler behövande patienter till del, minska patientlidande och också spara samhällskostnader. Det är ett högre syfte jag önskar skulle väga tyngre än interna konflikter. Jag ser fram emot att möta övriga ägare på en extra stämma för att fatta beslut om en solid framtid för ProstaLund.”

Styrelsen kommer att återkomma med en formell kallelse till extrastämman så snart datum för en sådan har fastställts.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johansson, styrelseordförande ProstaLund AB
Tel: 070-588 81 90
E-post: lars.johansson@prostalund.com

För ytterligare information om begäran, vänligen kontakta:
Mats Alyhr,
Tel: 073-679 83 05
E-post: mats@alyhr.se

Om ProstaLund
ProstaLund AB är ett svenskt medicintekniskt bolag med huvudkontor i Lund som utvecklar och marknadsför innovativa produkter för behandling av godartad prostataförstoring. Bolaget har patenterat behandlingsmetoden CoreTherm, en individanpassad värmebehandling för BPH (godartad prostataförstoring). ProstaLund är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 4 000 aktieägare. Se även - www.prostalund.se. Våra pressmeddelanden finns även att läsa och ladda ner här: www.prostalund.se/pressmeddelanden.

Certified Adviser:
Västra Hamnen Corporate Finance AB
Telefon: +46 40 200 250
E-mail: ca@vhcorp.se

Datum 2023-09-18, kl 09:45
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!