Case report CoreFlow Soft Stent® publicerad

I Mega Journal of Case Reports har en fallrapport om ProstaLunds CoreFlow Soft Stent publicerats.

Dr Sonny Schelin har fått en fallrapport, ”CoreFlow Soft Stent® used as a Persistent Catheter Substitute for 11 Months Waiting for Surgery: Spontaneous Micturition and Full Continence publicerad i tidskriften Mega Journal of Case Reports.

Rapporten beskriver en patient med urinretention, orsakad av godartad prostataförstoring, som i väntan på kirurgisk behandling under pandemiåren använt 11 st CoreFlow istället för kvarliggande urinkatetrar.

Med hjälp av CoreFlow var patienten symptomfri, nöjd och tömde blåsan spontant i nästan ett år med hjälp av stentarna som avhjälpte obstruktionen genom prostata. Inte en enda episod av urinretention eller urinvägsinfektion registrerades under stentperioden.

Schelin konkluderar i rapporten bland annat att CoreFlow kan eliminera obehaget av kvarliggande katetrar samt minska risken för urinvägsinfektioner för patienter som väntar på en aktiv behandling.

”CoreFlow är ett fantastiskt alternativ till alla män med urinretention som vill slippa en kvarliggande kateter. Jag gläds tillsammans med varje patient som ges denna möjlighet.”, säger VD Johan Wennerholm i en kommentar.

https://megajournalofcasereports.com/wp-content/uploads/2023/05/MJCR-6-2105.pdf

Datum 2023-06-01, kl 15:30
Källa MFN
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!