Rättelse: (MAR-hänvisning tillagd). Polygiene Group lanserar banbrytande växtbaserad teknologi för textilmarknaden

REG

Polygiene Group introducerar ny teknologi för textilindustrin som är 100% biobaserad, utvunnen ur växtbaserade ämnen. Produkten är ett utmärkt komplement till Bolagets nuvarande silverbaserade lösning för de regioner och kunder som föredrar en organisk lösning. Den aktiva teknologi, baseras på en naturligt förekommande organisk syra, är väl etablerad och används i stor utsträckning inom livsmedels-, läkemedels- och kosmetikaindustrin. Genom partnerskapet med det franska bioteknik-bolaget Proneem, får Polygiene Group tillgång till en unik produkt med global exklusivitet inom segmenten Sport- och Outdoor och Lifestyle/Fashion.

"Vi har länge sökt efter en biobaserad teknologi som klarar alla våra tuffa kvalitetskrav, vilket inte varit helt enkelt. Samarbetet med Proneem har visat sig vara en perfekt match då vi delar samma vision och värderingar." säger Ulrika Björk, VD Polygiene Group. "Jag bedömer att lanseringen av StayFreshBIO™ kommer ha stor betydelse för Bolagets framtida utveckling", avslutar Ulrika Björk.

"Samarbetet med Polygiene Group ger oss en mycket kompetent och innovativ partner och som marknadsledande inom sitt område är vi övertygande om att Polygiene Group är rätt partner för oss." säger Nathalie Hagege, grundare och VD för Proneem. "Produkten är banbrytande, 100% växtbaserad teknik och mycket effektiv." avslutar Nathalie Hagege.

Produkten kommer att finnas tillgänglig på marknaden från januari 2024 och lanseras på ISPO, november 2023.

Denna information är sådan som Polygiene Group är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-11-23 13:51 CET.

Datum 2023-11-23, kl 13:51
Källa Cision
Bifogade filer
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!