Information om årsstämma och utsedd valberedning i Polygiene Group AB

REG

Enligt den instruktion för valberedning som antagits av bolagsstämman ska valberedningen bestå av fyra ledamöter, en representant för var och en av de tre största aktieägarna per den sista bankdagen i september som önskar utse en ledamot i valberedningen samt styrelsens ordförande. Om någon eller några av de tre största aktieägarna avstår från att utse en ledamot i valberedningen, ska styrelsens ordförande erbjuda andra större aktieägare att utse en ledamot i valberedningen. Om sådant erbjudande lämnas, ska det gå i turordning till de största aktieägarna (dvs. först till den fjärde största aktieägaren, därefter till den femte största aktieägaren osv.). Med de största aktieägarna avses de ägargrupperade registrerade aktieägarna eller på annat sätt kända aktieägarna per den sista bankdagen i september. Om en ägarförändring äger rum bland de största aktieägarna och en aktieägare som inte tidigare haft rätt att utse en ledamot i valberedningen därigenom blir en större aktieägare än någon eller några av de som utsett en ledamot i valberedningen, ska valberedningen, om den nye storägaren framställer önskemål om att få utse en ledamot i valberedningen, besluta att den ledamot i valberedningen som representerar den efter förändringen minsta aktieägaren ska entledigas och ersättas av den ledamot som den nya storägaren utser.

Baserat på ovanstående har valberedningen inför årsstämman 2024 fastställts till att bestå av följande personer, vilka tillsammans representerar cirka 48 procent av antalet aktier och röster i bolaget per den sista oktober:

  • Paul Morris, ordförande i valberedningen, som representerar Paul Morris med familj;
  • Peter Gyllenhammar, som representerar Peter Gyllenhammar AB;
  • Joel Eklund, som representerar Fosielund Holding AB; och
  • Jonas Wollin, styrelsens ordförande.

Valberedningens förslag kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman 2024 samt på bolagets hemsida, www.ir.polygiene.com.

Aktieägare som vill lämna förslag till valberedningen är välkomna att kontakta valberedningen. För att valberedningen ska kunna beakta ett förslag måste förslaget ha inkommit i god tid före årsstämman, dock senast den 26 februari 2024. Valberedningen kan kontaktas genom ordföranden i valberedningen på e-post paul@darfinconsultancy.co.uk eller med vanlig post till Polygiene Group AB, Styrmansgatan 2, 211 18, Malmö.

Datum 2023-12-12, kl 08:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!