Studien `Shorter Recovery Time in Concussed Elite Ice Hockey Players by Early Head-and-Neck Cooling' rankas bland de tre mest nedladdade artiklarna i Journal of Neurotrauma 2022

REG

Medicinteknikföretaget PolarCool AB (publ) meddelar att studien inom svensk hockey som utvärderade effektiviteten av PolarCap® System vid behandling av idrottare som drabbades av hjärnskakning var en av de tre mest nedladdade publikationerna bland över 200 artiklar publicerade i den prestigefyllda Journal of Neurotrauma under 2022.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Det anmärkningsvärda intresset för studien framgår av statistiken som tillhandahålls av Journal of Neurotrauma, och visar att publikationen var en av de tre mest nedladdade artiklarna under 2022. Detta erkännande understryker ytterligare det stora intresset för studien och betydelsen av publiceringen inom den medicinska professionen.

Ansvarig forskare för studien, professor Niklas Marklund, kommenterar;

-De flesta är väl medvetna om att idrottsrelaterad hjärnskakning utgör ett stort hälsoproblem och att behovet av förbättrad behandling är stort. Vi är glada att notera det stora intresset för vår studie både från idrottsvärlden och från forskare inom området. Resultaten är verkligen lovande, och inga biverkningar noterades av behandlingen som tillämpades cirka 10 minuter efter hjärnskakning.

Publiceringen av studien markerade en viktig milstolpe för PolarCool, och den nu efterföljande statistiken återspeglar det växande intresset och erkännandet för den 5-åriga kliniska studien, som fokuserade på akut hjärnskakningsbehandling med PolarCap® System. Artikeln publicerades i Journal of Neurotrauma i oktober 2022.

PolarCools VD, Erik Andersson kommenterar;

-Vi märker ett stort intresse för PolarCap® och för den kliniska studien. Den kliniska evidensen är central för vår verksamhet då den efterfrågats från medicinska beslutsfattare. Publikationen i Journal of Neurotrauma är därför mycket viktig i vår pågående etablering av PolarCap® i Europa.

Om studien

Studien, med titeln `Shorter Recovery Time in Concussed Elite Ice Hockey Players by Early Head-and-Neck Cooling', var resultatet av ett samarbete mellan Lunds universitet och Svenska Hockeyligan (SHL). Studien jämförde spelare med hjärnskakning som antingen behandlats med PolarCap® System eller fått standard behandling och involverade totalt 19 professionella hockeylag från SHL och HockeyAllsvenskan. Resultatet från den omfattade studien inkluderade 132 fall av bekräftade hjärnskakning, varav 61 fick behandling med PolarCap®. Bland de gynnsamma effekter som observerats var det mest positiva fyndet den kraftigt minskade risken för långtidsfrånvaro bland spelare som genomgick behandling.

Datum 2023-07-27, kl 09:30
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!