PolarCool växer inom schweizisk ishockey - HC Lugano tecknar avtal

REG

Medicinteknikföretaget PolarCool AB (publ) har tecknat ett tvåårigt kommersiellt avtal med den schweiziska hockeygiganten HC Lugano och fortsätter framgångsrikt etableringen inom europeisk toppishockey.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

HC Lugano som spelar i den schweiziska högsta ligan, National League, blir nu den tredje klubben i ligan att inkludera behandling med PolarCap® System i sin hjärnskakningshantering. Avtalet är strategiskt viktigt för Bolagets fortsatta etablering i ligan även om den ekonomiska betydelsen av enskilda avtal är begränsad.

HC Luganos fysioterapeut, Marco Cattaneo kommenterar;

-Vi i HC Lugano är mycket glada över att vi framöver kommer att kunna tillhandahålla PolarCap® System till våra spelare. Spelarnas säkerhet och hälsa är en prioritet för oss, och vi ser fram emot att nu kunna erbjuda förbättrad behandling genom användandet av denna kliniskt bevisade behandlingsmetod.

PolarCools vd, Erik Andersson kommenterar;

-De fortsatta framgångarna i Schweiz är självklart tillfredställande och vi börjar nu se resultatet av det långsiktiga arbetet med att introducera en ny behandlingsmetod när allt fler klubbar tecknar avtal. Vi ser framför oss en accelererande försäljning inom hockeysegmentet, men också på våra andra prioriterade marknader.

Datum 2023-06-26, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!