PolarCool tecknar första ishockeyavtalet i Österrike med EC Klagenfurter AC

REG

Medicinteknikbolaget PolarCool AB (publ.) fortsätter att bredda närvaron inom europeisk ishockey och tecknar det första avtalet i Österrikes högsta liga - Win2Day Ice Hockey League. Eishockey Club Klagenfurter AC inkluderar nu PolarCap® System i sina rutiner för att hantera hjärnskakningar.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

PolarCool fortsätter framgångsrikt att etablera PolarCap® System inom europeisk toppishockey. Bolaget har idag en stark närvaro i ishockeyligor i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Inträdet i den österrikiska högstaligan Win2Day Ice Hockey League markerar ett viktigt framsteg. Divisionen innehåller sammanlagt 13 lag och spänner över de tre länderna Österrike, Italien och Slovenien. Eishockey Club Klagenfurter AC kommer att använda PolarCap® System inledningsvis under resten av denna säsong, med möjlighet till att fortsätta med ett tvåårigt kommersiellt avtal.

PolarCools VD Erik Andersson kommenterar:

-Jag är glad över att vi fortsätter att etablera PolarCap® inom den europeiska toppishockeyn. Den österrikiska ligan är ytterligare en liga där PolarCap® System kan göra stor nytta. Vi ser fram emot att fördjupa våra pågående dialoger med ytterligare klubbar i ligan och min förhoppning är att fler kommer att ta rygg på EC Klagenfurter AC i takt med att medvetenheten om behandlingens fördelar fortsätter att öka.

Avtalet med EC Klagenfurter AC innebär ett viktigt genombrott inom denna liga, även om den ekonomiska betydelsen av enskilda avtal är begränsad.

r mer information

Erik Andersson - VD PolarCool AB (publ)                                       
+46 - 738 60 57 00                                                                             
E-mail: erik.andersson@polarcool.se

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudkollisioner. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.

Datum 2024-02-16, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!