PolarCool tecknar avtal med Portugals rugbylandslag

REG

Medicinteknikföretaget PolarCool AB (publ) fortsätter framgångsrikt sin expansion inom internationell topprugby och tecknar avtal med Portugals rugbylandslag. Partnerskapet ger det portugisiska landslaget tillgång till PolarCap® System under Rugby World Cup 2023 i Frankrike samt under den efterföljande rugbysäsongen.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby, fotboll och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

PolarCool har haft flera framgångar inom internationell rugby. Avtalet med Portugal Rugby blir det tredje i raden av nationer som på kort tid tecknar avtal för användning av kylbehandlingen. Bolaget har nyligen ingått samarbete med Rugby Australia samt Georgia Rugby, som tillsammans med Portugal Rugby kommer att tillhandahålla PolarCap® System under Rugby World Cup 2023.

Portugal rugbys landslagsläkare António Cruz Ferreira kommenterar;

-Som läkare för Portugal Rugby ser jag fram emot att få förstahandserfarenhet av PolarCap® System. Vi har utvärderat den kliniska evidensen för behandlingen och välkomnar nya innovationer som syftar till att förbättra den akuta hanteringen av hjärnskakning.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterar;

-Vi har aktivt bearbetat den internationella rugbymarknaden för att etablera PolarCap® System. Det är mycket glädjande att vi nu ser resultatet från de omfattande insatser vi genomfört under året. Min förhoppning är att framgångsrikt kunna fortsätta arbetet under hösten.

Avtalen ligger i linje med PolarCools övergripande strategi att introducera behandlingen på den internationella rugbymarknaden. Avtalet är strategiskt viktigt, även om den ekonomiska effekten av enskilda avtal är begränsad.

Datum 2023-09-13, kl 10:00
Källa Cision
Vill du synas här? Kontakta hej@allaaktier.se. Vår sajt har 100 000 sidvisningar och 10 000 unika besökare per månad. Vår discord har över 5000 medlemmar. Detta är aktiva sparare med ett stort aktieintresse. Behöver du nå ut till denna målgrupp så hör av dig!